Beriklan Dengan Google Adsense Pulak!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

korang perasan x..sejak seminggu lepas, blog ni dah x beriklan dengan Nuffnang dah…kenapa? saja je..mcm dah boring lak nga Nuffnang (merajuk kot sbb earning ciput..hehe $$$$)

sebaenarnya, ibu dah lama dah ada akaun google adsense ni..sejak mula2 berblog lebih kurang 3 tahun lepas…tapi ibu jarang amik kisah sbb masa apply google adsense dulu dengan blog BI…google adsense mmg x di approved kan if apply nga blog BM..so ibu saja2 je apply..pas tu x de komitment dah nak update blog BI tu..ibu lebih tumpu kan blog ini..so ibu guna je lah Nuffnang..alhamdulillah..dengan Nuffnang..ada juga merasa wang nya w/pun x banyak..4 kali cash out..

so skang ibu letak la iklan google adsense plak..memula ingat iklan x kuar sbb blog BM..tp dapat lak.. 😀

prestasi nga google adsense..ok la..dlm seminggu ni letak dapat la dlm $4..ok la kan utk permulaan…kalau $4 darab RM dah lebih RM12..kalau nga Nuffnang..mana nak dapat seminggu RM12, kalau ada BE boleh la..kalau harapkan click je..seminggu baru dpt RM0.50..huhu

tp google adsense ni bila dipaparkan dlam blog berbahasa melayu..iklan-iklan yang muncul banyak ikla- iklan mengenai produk malaysia..kebanyakan iklan ni iklan yg murah n x byk generate earning..tp x pe lah..kalau tamak sgt nnt rugi gak…huhu

ps : beharap sgt application utk Innity diluluskan..nak la beriklan ngan Innity lak..baru masyuk..please!!…huhu tamak kan ibu ni…

 



Jom Kongsi!

Related Posts:

347 Dibaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


5 Comments