Koleksi Minyak Wangi Eau De Parfum (EDP) AVON

26 July 2018 Ibu Mifzal 2

Sejak awal tahun ini, ibu sudah ada satu hobi baru. Hobi mengumpul minyak wangi. Siapa tak suka bau wangi kan. Minyak wangi yang original memang mahal harganya dan tak sesuai

Guna Skincare Hada Labo

16 July 2018 Ibu Mifzal 6

Kengkawan guna skincare apa? Terkini, ibu sudah 9 bulan mengamalkan skincare Hada Labo. Ibu pilih set Whitening. Al-maklum, masih tak putih-putih juga walaupun dah guna macam-macam brand skincare hehehe. Ada

Mencuba Set Penjagaan Wajah Safi Rania Gold

30 June 2017 Ibu Mifzal 24

Setelah 4 bulan mengguna produk Bio Essence Tanaka White, ibu beralih kepada produk penjagaan wajah Safi Rania Gold. Beralih bukan kerana Bio Essence tidak sesuai dengan wajah ibu tetapi sejak

Produk Tati Skincare & Moleek Skincare Dikesan Mengandungi Racun Berjadual

11 April 2017 Ibu Mifzal 1

Hari ini, Bahagian Regulatori Farmasi Negara (NPRA), Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) telah mengeluarkan kenyataan akhbar bagi mengesa orang awam untuk mengelakkan daripada membeli dan menggunakan produk-produk kosmetik atau skincare dikesan

kosmetik mengandungi produk berbahaya

UPDATE : Senarai Produk Kosmetik Mengandungi Bahan Terlarang

8 April 2017 Ibu Mifzal 2

Mengikut laman sesawang Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), orang awam dinasihatkan untuk mengelak daripada membeli dan menggunakan produk kosmetik mengandungi bahan terlarang seperti tersenarai di bawah. Produk-produk

Pengalaman Menggunakan Produk Bio-Essence Tanaka White

18 March 2017 Ibu Mifzal 9

Kira-kira sudah sebulan ibu mencuba produk ini. Beli gaji bulan 2/2017 dan ini sudah nak dapat gaji 3/2017. Sekejap je masa berlalu :p. Sebenarnya, sebelum mencuba produk ini, sudah banyak

Produk Qu Puteh Whitening Pro 9 Berbahaya?

22 January 2016 Ibu Mifzal 1

Ibu terbaca di media sosial mengenai berita arahan penarikan balik produk Qu Puteh Whitening Pro 9 keluaran Vida Beauty yang disahkan mengandungi racun berjadual iaitu merkuri yang berbahaya kepada kesihatan

10 Makanan Terbaik Untuk Rambut

7 September 2014 Ibu Mifzal 3

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. 1. SALMON Ikan salmon sangat kaya dengan asid lemak omega 3 yang sihat untuk menyuburkan rambut. Omega 3 ini juga berkhasiat untuk memberikan kesan rambut

Tips Pemakanan Untuk Kulit Mulus

21 May 2013 Ibu Mifzal 6

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Semua idamkan kulit yang mulus. Ibu pun sama. Jom baca tips pemakanan untuk dapatkan kulit yang mulus. 5 Makanan Agar Kulit Mulus Berikut adalah 10

Set Siang & Malam Safi Rania Gold

29 July 2011 Ibu Mifzal 0

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Tengahari td, masa ibu masuk opis..ternampak 1 bungkusan pos laju di atas meja kerja ibu..rs excited sbb yg ditunggu dah sampai.. 😀 Ibu dah lama

Set Percubaan Nouvelles Visage (NV)

3 December 2010 Ibu Mifzal 16

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. pg ni bangun pagi mata sgt la perit……bengkak pun ya jgk…kebelakangan ni mata asyik gatal je..mcm habuk masuk mata..apa lg..tangan ibu ni bukan leh duk