Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!


Tagged: Nuffnang

29

Beriklan Dengan Komli Pula :)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Akhirnya, permohonan untuk beriklan dengan Komli diterima. Dulu, Komli ni dikenali sebagai Admax. Sekarang dah tukar nama Komli selepas diambil alih oleh Komli Media. Ibu pun baru tahu ni. Sebelum ini dah banyak kali juga mohon untuk beriklan dengan Admax, tapi langsung tiada maklum balas. Bila baca kat blog Ajumohit...

1

Bayaran Pertama Dari Infolinks

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera pagi td, ibu menerima email daripada Infolinks bertajuk “Infolinks, Inc. sent you $57.35 USD”. Dari mood agak moody terus bertukar menjadi gembira.. moody tu sbb pagi ni ibu terpaksa bertugas di Pasar Tani menggantikan kawan ibu yang bercuti kerana isteri bersalin.. hati terus jadi berbunga2, w/pun nilainya bukan lah banyak...

0

Selamat Datang Kepada Dua Buffered Earning (BE) Baru

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Dua BE atau Buffered Earning yang pertama untuk tahun 2012 menjadikan BE yang tengah running skang ni ada lima kesemuanya…hujung tahun lepas 2 BE jd metered earning dan digantikan dengan 2 BE pada tahun ini…Alhamdulillah..rezeki..rezeki.. ūüôā 2 BE baru ini adalah iklan daripada DiGi iaitu¬†DiGi Year End Sale (PMEB) dan¬†DiGi...

0

Buffered Earning Dari Nuffnang

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera selepas 5 hari x check akaun nuffnang..ibu terkejut bila semalam check ada seketul BE tengah running kat blog…alhamdulillah..ada lagi rezeki nak dapat BE ni..w/pun dah x kencang mcm dulu.. skang ni nak dpt seketul pun jenuh tunggu..betul la yg ramai blogger ckp kan..Nuffnang sgt jarang bagi BE pada blog yg...

5

Beriklan Dengan Google Adsense Pulak!

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera korang perasan x..sejak seminggu lepas, blog ni dah x beriklan dengan Nuffnang dah…kenapa? saja je..mcm dah boring lak nga Nuffnang (merajuk kot sbb earning ciput..hehe $$$$) sebaenarnya, ibu dah lama dah ada akaun google adsense ni..sejak mula2 berblog lebih kurang 3 tahun lepas…tapi ibu jarang amik kisah sbb masa apply...

2

Susahnya Nak Capai Target Pageviews

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera walaupun susah tp ibu tetap bersyukur bila mana traffic blog KMA semangkin meningkat…jeles lah tgk trafik blog kengkawan semua..sehari saja UV (Unique Visits) dah riban…belum lg kira PV (Pageviews)..mahu yg tu puluh2 riban..x mustahil ada yg cecah ratus riban kan sehari..huhu… kalau ikut sejarah blog KMA ni dah lama gak...

0

Buffered Earning Yang Ke 18 @ 2011

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Alhamdulillah..masih ada rezeki nak dapat Buffered Earning, w/pun kebelakangan ni jarang dpt..kalau dpt pun seketul dua..dah x de mcm dulu 5-6 BE sekali datang..hehe apa pun ok jgk dari x dak langsung BE kan..kali ni dapat iklan kat tapak Large Rectangle iaitu iklan¬†U-Mobile MYSG Travel With U      ...

0

Buffered Earning Yang Ke 17 @ 2011

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera rasa mcm dah lama dah buat entry¬†Buffered Earning Yang Ke 16 @ 2011, ingatkan Nuffnang dah x sudi dah nak bagi BE…tp alhamdulillah..x sampai sebulan dapat lagi 1 BE dari Nuffnang… mujur lah..kali ni dapat yg iklan LB (Leaderboard), dah lama dah tapak iklan tu x de BE..asyik dapat LR..kdg2...

1

Buffered Earning Yang Ke 16 @ 2011

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Di kala mood berblogging tengah ‘weng-weng’ ni…ada hati lak nak check earning nuffnang…eh…ada BE baru la plak…terus ibu buat2 ada mood balik…so terhasil la entry ni..heheh.. kali ni dapat BE dari¬†Trudy and Teddy 2nd Burst             ¬† ¬† ¬†     Gambar : Jom klik!!...

0

Bila Lapan (8) Buffered Earning Nuffnang Menari Di Blog!!

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Macam panjang lak tajuk..hehe… ” Bila Lapan (8) Buffered Earning Nuffnang Menari Di Blog!!” Sungguh sebenarnya sangat terkejut bila tgk akaun Nuffnang minggu lepas…uih..ada 8 Buffered Eraning tengah running ni..x pernah banyak mcm ni..kalau dodulu rs dlm 4-5 je paling banyak pun..paling sket..x dak langsung la..hehe.. alhamdulillah..kala mood berblogging ini...