Beriklan Dengan Komli Pula :)

11 Disember 2012 Ibu Mifzal 28

Akhirnya, permohonan untuk beriklan dengan Komli diterima. Dulu, Komli ni dikenali sebagai Admax. Sekarang dah tukar nama Komli selepas diambil alih oleh Komli Media. Ibu pun baru tahu ni. Sebelum

 430 jumlah dibaca

Bayaran Pertama Dari Infolinks

4 April 2012 Ibu Mifzal 1

Pagi tadi, ibu menerima email daripada Infolinks bertajuk “Infolinks, Inc. sent you $57.35 USD“. Wah! ini adalah bayaran pertama dari Infolinks. Dari mood agak moody terus bertukar menjadi gembira. Moody

 192 jumlah dibaca

Beriklan Dengan Google Adsense

6 September 2011 Ibu Mifzal 5

Kawan-kawan perasan tak, sejak seminggu lepas, blog ini sudah tak beriklan dengan Nuffnang dah. Kenapa? Saja sebenarnya. Macam dah boring pula dengan Nuffnang (merajuk kot sbb earning ciput, hehe mata

 209 jumlah dibaca

Susahnya Nak Capai Target Pageviews

16 Ogos 2011 Ibu Mifzal 2

Walau pun susah tapi ibu tetap bersyukur bila mana traffic blog semakin meningkat. Jealous lah ibu tengol trafik blog kawan-kawan semua. Sehari saja UV (Unique Visits) sudah ribuan. Belum lagi

 289 jumlah dibaca

Adakah Kerana WordPress?

11 Mac 2011 Ibu Mifzal 0

Seminggu ini, ibu perhatikan, selepas beberapa hari menggunakan platform WordPress untuk berblog, pageviews dan unique click analytic Nuffnang blog ini semakin bertambah. Sangat agak ketara apabila menggunakan platform Blogspot dahulu.

 311 jumlah dibaca

Buffered Earning Nuffnang Yang Ke 32 @ 2010

9 Oktober 2010 Ibu Mifzal 4

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera alhamdulillah…rezeki datang lg..suka ibu…sbb advertiser nuffnang..masih menaruh kepercayaan pada blog KMA ni utk running iklan derang..w/pun prestasi blog ni x tentu..kejap ok..kejap cam suam2 kuku…cuma

 274 jumlah dibaca