HTTP-To-HTTPS

IbuMifzal.Com Kini Dengan HTTPS

16 Ogos 2018 6

Secara rasminya, pada 14 Ogos 2018 (Selasa), blog IbuMifzal.Com telah menggunakan protokol internet HTTPS. URL baru blog ibu adalah https://ibumifzal.com dan bukan lagi http://ibumifzal.com. Sebenarnya dahulu, tidak terfikir pun untuk menggunakan

Semangat Merdeka

Theme Pinky dan Semangat Kemerdekaan

13 Ogos 2018 6

Kalau ada yang perasan, blog IbuMifzal.Com telah berubah wajah dari keunguan ke ke’pinky‘an. Buat masa ini, ibu menggunakan wordpress theme blog percuma daripada MH Magazine iaitu MH Femininemag. Oleh kerana

Infolinks Kembali

31 Mac 2017 8

Last guna iklan Infolinks di blog IbuMifzal.Com, seingat ibu pada tahun 2012. Uih! dah lima tahun sebenarnya merajuk dengan penyedia iklan ini hehe :p. Sebelum ini memang pernah guna pengiklan

Komisyen Dari Jobdirumah

24 September 2013 3

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Tak sangka ibu, dengan hanya meletakkan link iklan Jobdirumah, ibu dapat menjana komisyen dari program affiliates ini. Sebenarnya, memang saja ibu menanguhkan entri mengenai affiliate

4GB Memang Tidak Cukup

6 Jun 2013 6

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Terpaksa upgrade plan juga akhirnya. Letih tiap-tiap bulan asyik habis qouta dan kena top up saja. Al-maklum lah, pengguna internet tegar :p. Ini kisah plan

Kisah Iklan Google Adsense Disekat Lagi

22 Mei 2013 3

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Sekali lagi. Iklan Google Adsense di blog ini disekat kerana dikatakan melanggar polisi. Adeh. Kali ini puncanya ada entri-entri yang mengandungi copyright material. Alahai, yang

4GB Tak Cukup!

6 April 2013 20

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Alahai baru 2 minggu guna khidmat internet YES 4G, kouta 4GB yang dilanggan dah nak habis. Memang pengguna tegar internet betul lah. Hehe. Tengah duduk fikir,

Berhosting ServerFreak Kini

26 Mac 2013 33

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Akhirnya, ibu nekad juga bertukar hosting. Kini blog IbuMifzal.Com menggunakan hosting daripada ServerFreak Technologies Sdn. Bhd. Selepas hampir 5 bulan sebelum ini menggunakan khidmat Fivio

Google Adsense : Now Re-Enable

19 Mac 2013 12

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Akhirnya, setelah penantian lebih sebulan, Google Adsense di blog ini dapat diaktifkan semula. Sebelum ini, ia telah di ‘disable‘ kan oleh pihak Google pada 12

Cek Terakhir Nuffnang?

11 Mac 2013 10

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Minggu lepas, ibu ada menerima sekeping cek daripada Nuffnang. Mungkin cek yang terakhir daripada Nuffnang barang kali kerana sekarang ini, ibu sudah tidak memaparkan iklan

Baru Dapat Google Rich Snippet

5 Mac 2013 18

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Alahai, baru sekarang dapat tengok gambar ibu kat senarai carian Google. Dah lama dah cuba buat profail Google+ ibu itu untuk  muncul di senarai carian