Category: Blogging


HTTP-To-HTTPS 7

IbuMifzal.Com Kini Dengan HTTPS

Secara rasminya, pada 14 Ogos 2018 (Selasa), blog IbuMifzal.Com telah menggunakan protokol internet HTTPS. URL baru blog ibu adalah https://ibumifzal.com dan bukan lagi http://ibumifzal.com. Sebenarnya dahulu, tidak terfikir pun untuk menggunakan...

Semangat Merdeka 6

Theme Pinky dan Semangat Kemerdekaan

Kalau ada yang perasan, blog IbuMifzal.Com telah berubah wajah dari keunguan ke ke’pinky‘an. Buat masa ini, ibu menggunakan wordpress theme blog percuma daripada MH Magazine iaitu MH Femininemag. Oleh kerana...

8

Infolinks Kembali

Last guna iklan Infolinks di blog IbuMifzal.Com, seingat ibu pada tahun 2012. Uih! dah lima tahun sebenarnya merajuk dengan penyedia iklan ini hehe :p. Sebelum ini memang pernah guna pengiklan...

29

Berhosting ServerFreak Kini

Akhirnya, ibu nekad juga bertukar hosting. Kini blog IbuMifzal.Com menggunakan hosting daripada ServerFreak Technologies Sdn. Bhd. Selepas hampir 5 bulan sebelum ini menggunakan khidmat Fivio Enterprise. Domain IbuMifzal.Com pula masih...

10

Cek Terakhir Nuffnang?

Minggu lepas, ibu ada menerima sekeping cek daripada Nuffnang. Mungkin cek terakhir Nuffnang barang kali kerana sekarang ini, ibu sudah tidak memaparkan iklan Nuffnang di blog ini. Sudah beralih arah...

16

Baru Dapat Google Rich Snippet

Blahai, baru sekarang dapat tengok gambar ibu kat senarai carian Google. Berjaya juga buatkan Google Rich Snippet untuk blog ini. Dah lama dah cuba buat profail Google+ ibu itu untuk...

5

Masalah Blog Dah Selesai Ke?

Aduhai pening ibu dengan masalah blog kebelakangan ini. Ada sahaja masalahnya. Dugaan betul dunia berblogging ini. Hari Selasa dan Rabu lepas blog down lagi. Masalah error database. Rasanya bukan blog ibu...

4

Selamat Tinggal Tema Blog ‘Thesis’

Mood nak mengarang  baru muncul. Menyepi dua tiga hari ini. Ada beberapa sebab tidak dapat berblogging bila hari cuti. Salah satunya kerana line internet di rumah yang benar-benar buat hati...


Posts You May Like :