resipi masak taucu

Resipi Ikan Talapia Masak Taucu

29 May 2017 Ibu Mifzal 6

Alhamdulillah, hari ini dah tiga hari kita berpuasa. Dah fikir-fikir dah apa menu untuk berbuka nanti? Ibu bercadang hendak memasak menu biasa-biasa sahaja hari ini. Orang tak berapa pandai masak

Resipi Karipap Gulung @ Sardin Roll

23 March 2017 Ibu Mifzal 1

Ibu sebenarnya tak pasti sama ada ibu dah pernah kongsikan resipi karipap gulung atau sardin roll ini di blog IbuMifzal.Com. Tak mengapa lah, kalau dah pernah kongsikan sebelum ini pun,

Resipi Donut Gebu

23 January 2016 Ibu Mifzal 2

Lama dah teringin nak buat donut sendiri. Biasakan beli sahaja. Mujur kawan ibu ada kongsikan resipi donut gebu di Whatsapp group  kami. Jadi hajat dihati pun tercapai. Memang gebu pun

sambal hitam pahang

Resipi Sambal Hitam Belimbing Buluh (Sambal Hitam Pahang)

17 August 2015 Ibu Mifzal 5

Hari ini, ibu nak share resipi makanan kegemaran ibu. Memang gemar sangat-sangatlah. Sebelum ini tak pernah cuba masak sendiri. Beli sahaja dengan kawan. Tapi kali ini, ibu cuba masak sendiri.

resipi puding gula hangus tanpa telur yang mudah

Resipi Puding Gula Hangus Tanpa Telur

31 December 2008 Ibu Mifzal 7

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Semalam, entah macam mana datang semangat nak mencuba resipi yang ibu cilok dari myresipi.com. Jadi, tengahari itu ibu keluar ke pekan Tapah untuk membeli semua barang

Resipi Mi Kari

25 December 2008 Ibu Mifzal 7

Ini menu semalam sebenarnya. Rasa mengidam pula ibu nak makan mi kari. Saja nak try buat. Selalunya ibu makan mi kari kat gerai sahaja. Sebab rasa leceh nak masak. Kita

Resipi Kek Batik

23 December 2008 Ibu Mifzal 9

Ibu malu sebenarnya. Hehe, ibu tak pandai masak. Hari Jumaat yang lepas, entah cemana, teringin pula hendak makan kek batik. Ini gara-gara tengok kek batik Eda a.k.a Mama Aina lah