Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!


Category: Sambung Belajar

Kisah suka dan duka Ibu Mifzal menyambung pelajar di peringkat Ijazah Sarjana Muda di Universiti Utara Malaysia (UUM) secara PJJ.

7

Alhamdulillah, Segulung Ijazah

Alhamdulillah, segulung ijazah di dalam genggaman. Akhirnya, apa yang ibu impikan tercapai. Selama 4 tahun lebih menggalas tugas sebagai isteri, ibu, pekerja dan pelajar berbaloi jua. Tanggal 28 Oktober 2015 adalah tarikh yang bersejarah dalam hidup ibu. Majlis Konvokesyen Universiti Utara Malaysia memeterai segulung ijazah yang didambakan ini. Majlis Konvokesyen Universiti Utara Malaysia ke-28 berlangsung...

kenangan belajar 7

2 Cerita

Lamanya blog ini terbiar. hampir 6 bulan tanpa cerita baru. Sungguh mood berblogging ke laut. Tak dapat dicari. Apa ya nak dikongsikan? Menggaru kepala ibu. Bukan tak ada cerita. Cerita tu ada tapi nak memulakannya itu aduhai, malasnya! Ibu ada 2 cerita gembira yang ingin ibu kongsikan di blog kesayangan ini bersama-sama pembaca semua. 😀...

14

Belajar, Belajar dan Belajar

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Minggu ini, ibu ada kelas. Seperti biasa, rutin bulanan, ibu akan ke UUM Kuala Lumpur untuk menghadiri kelas. Minggu ini adalah kelas pertemuan kedua bersama pensyarah. Kalau turut hati, berat saja rasa hendak ke kelas, al-maklumlah masih dalam suasana hari raya. Belum puas bercuti la katakan..hehe Semester ini adalah semester...

5

Cerita Ibu Mifzal

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. uih…lama betul tak mengomel di sini. Bukan dah lupa tapi tahu sahajalah, mood berblogging sekarang ini memang ke laut. Tapi bila mengenangkan rugi kalau biarkan blog bersawang. Hari ini dah masuk 17 hari dah kita berpuasa. Sebelum itu, belum terlambat untuk ibu ucapkan selamat berpuasa pada semua pembaca blog ibu...

5

Cerita

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Lama sudah blog ini tidak di’update’. Malas dan tiada mood untuk berblog. Lagipun, kebelakangan ini agak sibuk dengan tugas di pejabat dan di rumah. Tugas sebagai pelajar pun menimbun. Banyak ‘assignment‘ yang perlu dihantar minggu hadapan. Dalam kesibukan ini, sayang juga untuk biarkan blog ini terus bersawang. Ibu ambil masa sedikit...

6

Minggu Exam Dan Big Apple

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Horrray!!! Minggu exam dah tamat. Seminggu ini rasa serba tak kena. Kelam kabut belajar. Masa nak baca buku, masa itu juga lah nak buat kerja lain. Dugaan betul. Hehe. Bila dah habis exam, tak ada la plak nak buat kerja lain. Gitu lah gayanya bila tiada persediaan awal. Belajar di...

6

Mood Final Exam

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Kurang seminggu lagi, ibu akan menduduki peperiksaan akhir Semester Januari 2013/2014 bermula 13 Mei 2013 hingga 19 Mei 2013. Aduhai, kecut perut bila teringatkan exam ini. Belum mulakan apa-apa persediaan lagi. Buku masih di dalam beg. Soalan-soalan exam tahun-tahun sebelumnya masih belum dicetak. Nota slide juga belum dicetak. Teruknya!! Carry...

5

Dalam Kelas

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Rutin bulanan kembali lagi. Pertemuan ketiga bersama pensyarah pada minggu ini. 4 kelas semuanya.. 3 kelas sudah berlalu..sambil menunggu kelas keempat..ibu ber live blogging dulu la. 😉 Gambar itu kawan sekelas yang ambil. Ibu kalau dalam kelas memang suka duduk di hadapan..al maklum lah mata sudah rabun..yang anak panah itu...

15

Mood Belajar & Kerja

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Risaunya hati bila memikirkan study ibu ini. Mood belajar entah ke mana menghilang. Mood malas sahaja yang muncul. Minggu depan ibu ada kelas, ada 2 assignment yang perlu dihantar, ada kuiz dan ada peperiksaan pertengahan semester. Aduhai, kecut perut. Tiada apa-apa persediaan langsung yang ibu buat. Semester Januari ini tidak...

13

Beli Buku Guna BB1M Di Kedai Buku Popular

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Ibu dapat Baucar Buku 1 Malaysia yang bernilai RM250 kerana ibu seorang pelajar. Untungnya pelajar-pelajar di zaman ini kerana ada bantuan sebegini. Nilai RM250 memanglah tidak banyak tetapi boleh membantu meringankan beban pelajar-pelajar yang memerlukan. Ibu sebagai pelajar PLK sebenarnya kurang terbeban untuk membeli buku teks pengajian seperti pelajar sepenuh...