Menonton Filem Captain Marvel 2019

7 March 2019 Ibu Mifzal 4

Semalam di TGV Kinta City, tanpa perancangan Ibu sekeluarga menonton filem Captain Marvel 2019. Ajakan Abah Mifzal sebenarnya, lagipun ibu sudah jarang mengikuti perkembangan filem-filam terbaru sekarang. Dah tak tahu

Vitamin 21st Century Untuk Kesayangan Ibu

24 August 2018 Ibu Mifzal 3

Ibu memilih untuk memberikan vitamin kepada Mifzal. Vitamin merupakan keperluan yang diperlukan dalam kuantiti yang kecil oleh tubuh untuk pelbagai manfaat. Mengenangkan anak ibu ini dari dulu hingga kini adalah

Belajar Bahasa Korea Secara Online

20 August 2018 Ibu Mifzal 0

Ibu peminat drama Korea. Dek kerana minat, ibu pun cuba untuk belajar bahasa Korea. Tambahan pula, ibu selalu terpandang iklan kelas belajar bahasa Korea secara online. Menarik! Jadi pada awal

Selamat Hari Lahir, Ibu Mifzal

10 August 2018 Ibu Mifzal 4

Ucapan Selamat Hari Lahir yang ke ?? (Opps, rahsia :p). Hehe. Tak adalah, tak ada rahsia pun. Hari ini, tepat jam 6.45 pagi tadi, 10 Ogos 2018, maka genaplah umur

Throwback : Kisah Mengundi PRU 14

6 August 2018 Ibu Mifzal 2

Kisah mengundi PRU 14 atau Pilihan Raya Umum 2018 dah 3 bulan lebih berlalu, tapi ibu baru berkesempatan untuk berkongsi cerita di blog kesayangan ibu untuk tatapan kawan-kawan pembaca. Kita

Koleksi Minyak Wangi Eau De Parfum (EDP) AVON

26 July 2018 Ibu Mifzal 2

Sejak awal tahun ini, ibu sudah ada satu hobi baru. Hobi mengumpul minyak wangi. Siapa tak suka bau wangi kan. Minyak wangi yang original memang mahal harganya dan tak sesuai

alat penimbang berat badan

Jom Kurus Secara Semulajadi

20 July 2018 Ibu Mifzal 6

Sepatutnya tajuk “Jom Turun Berat Badan Secara Semulajadi”. Sebab ibu masih belum kurus lagi hehe.. :D. Walaupun belum kurus lagi sebab target adalah untuk dapatkan berat ideal TETAPI alhamdulillah, berat

Throwback : Mifzal Turns 10

18 July 2018 Ibu Mifzal 4

Ceritanya bulan Februari yang lalu. Baru berkesempatan untuk berkongsi cerita. Mifzal turns 10. Anak kesayangan ibu menyambut hari lahirnya yang ke 10 pada 28 Februari. Selamat hari lahir sayang. Moga

Guna Skincare Hada Labo

16 July 2018 Ibu Mifzal 6

Kengkawan guna skincare apa? Terkini, ibu sudah 9 bulan mengamalkan skincare Hada Labo. Ibu pilih set Whitening. Al-maklum, masih tak putih-putih juga walaupun dah guna macam-macam brand skincare hehehe. Ada

Unifi? Orang Lain Dah Berzaman Guna :p

14 July 2018 Ibu Mifzal 4

Tajuknya pun :p tapi memang ya pun. Orang lain dah lama dah dapat guna perkhidmatan unifi yang ditawarkan oleh TM. Tapi ibu baru nak merasa. Dapat la juga merasa Unifi

raya mifzal

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1439H / 2018M

2 July 2018 Ibu Mifzal 0

Fuhhh!! lama blog ini bersawang,, dari bulan Jun tahun lepas (2017) hingga ke Jun tahun ini (2018). Serius, tak terjenguk blog ini kerana kesibukan ibu dengan hal-hal lain plus mood