Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!


Category: Kisah Ibu Mifzal

4

Menonton Filem Captain Marvel 2019

Semalam di TGV Kinta City, tanpa perancangan Ibu sekeluarga menonton filem Captain Marvel 2019. Ajakan Abah Mifzal sebenarnya, lagipun ibu sudah jarang mengikuti perkembangan filem-filam terbaru sekarang. Dah tak tahu filem apa yang baru di panggung wayang. Al-maklumlah, sekarang ini lebih ralit dengan drama Hanguk. Hehe. Jarang sebenarnya menonton wayang pada hari bekerja. Tapi kali...

3

Vitamin 21st Century Untuk Kesayangan Ibu

Ibu memilih untuk memberikan vitamin kepada Mifzal. Vitamin merupakan keperluan yang diperlukan dalam kuantiti yang kecil oleh tubuh untuk pelbagai manfaat. Mengenangkan anak ibu ini dari dulu hingga kini adalah seorang yang sangat picky tentang makanan. Memang Mifzal suka makan tapi tak semua makanan yang dia mahu makan. Terutamanya, makanan yang membekalkan sumber vitamin untuk badan....

0

Belajar Bahasa Korea Secara Online

Ibu peminat drama Korea. Dek kerana minat, ibu pun cuba untuk belajar bahasa Korea. Tambahan pula, ibu selalu terpandang iklan kelas belajar bahasa Korea secara online. Menarik! Jadi pada awal bulan Januari dan Februari 2018 yang lalu, ibu telah ambil keputusan untuk mengikut kelas bahasa Korea secara online. Kelas ini adalah kelas berbayar. Namun, yuran...

4

Selamat Hari Lahir, Ibu Mifzal

Ucapan Selamat Hari Lahir yang ke ?? (Opps, rahsia :p). Hehe. Tak adalah, tak ada rahsia pun. Hari ini, tepat jam 6.45 pagi tadi, 10 Ogos 2018, maka genaplah umur ibu yang ke 39 tahun. Huhu. Tak lama dah nak masuk 4 series. Aduhai. Cepatkan masa berlalu. Sedar tak sedar dah masuk 39 tahun hidup...

2

Throwback : Kisah Mengundi PRU 14

Kisah mengundi PRU 14 atau Pilihan Raya Umum 2018 dah 3 bulan lebih berlalu, tapi ibu baru berkesempatan untuk berkongsi cerita di blog kesayangan ibu untuk tatapan kawan-kawan pembaca. Kita telah pun menyaksikan buat pertama kali dalam sejarah, negara Malaysia yang tercinta mengalami perubahan besar pucuk pimpinan pentadbiran negara. Keputusan pilihanraya kali ini berpihak kepada...

2

Koleksi Minyak Wangi Eau De Parfum (EDP) AVON

Sejak awal tahun ini, ibu sudah ada satu hobi baru. Hobi mengumpul minyak wangi. Siapa tak suka bau wangi kan. Minyak wangi yang original memang mahal harganya dan tak sesuai dengan poket ibu. Jadi, ibu pilih untuk mengumpul koleksi minyak wangi daripada AVON. Harganya memang mampu milik. Tetapi biasanya, ibu tunggu promosi juga agar dapat...

alat penimbang berat badan 6

Jom Kurus Secara Semulajadi

Sepatutnya tajuk “Jom Turun Berat Badan Secara Semulajadi”. Sebab ibu masih belum kurus lagi hehe.. :D. Walaupun belum kurus lagi sebab target adalah untuk dapatkan berat ideal TETAPI alhamdulillah, berat ibu dah turun sedikit tanpa menggunakan ubat kurus. Happy tau bila berat turun. Sebab tau macam mana susahnya nak turunkan berat. Tambah bagi manusia yang...

4

Throwback : Mifzal Turns 10

Ceritanya bulan Februari yang lalu. Baru berkesempatan untuk berkongsi cerita. Mifzal turns 10. Anak kesayangan ibu menyambut hari lahirnya yang ke 10 pada 28 Februari. Selamat hari lahir sayang. Moga menjadi anak yang soleh untuk ibu dan abah, berjaya dan selamat di dunia dan akhirat, serta sentiasa dimurahkan rezeki dan berada di dalam rahmat Ilahi....

6

Guna Skincare Hada Labo

Kengkawan guna skincare apa? Terkini, ibu sudah 9 bulan mengamalkan skincare Hada Labo. Ibu pilih set Whitening. Al-maklum, masih tak putih-putih juga walaupun dah guna macam-macam brand skincare hehehe. Ada yang local dan ada juga yang dijual di farmasi ataupun drugstore. Sebelum ini pun, ada beberapa brand skincare yang telah ibu kongsikan review dan kesan...