Resipi Donut Gebu

23 Januari 2016 Ibu Mifzal 2

Lama dah teringin nak buat donut sendiri. Biasakan beli sahaja. Mujur kawan ibu ada kongsikan resipi donut gebu di Whatsapp group  kami. Jadi hajat dihati pun tercapai. Memang gebu pun

 397 jumlah dibaca

Resipi Burger Homemade Sedap

10 Disember 2014 Ibu Mifzal 6

Teringin nak makan burger homemade. Asyik makan yang frozen jemu. Kebetulan ada stok daging kisar dalam peti ais, ibu pun mencubalah resipi mudah yang ibu google kat internet. Mudah dan

 254 jumlah dibaca,  1 dibaca hari ini

Resipi Jeruk Epal Asam Boi

2 Disember 2014 Ibu Mifzal 0

Kecur Liur dengan jeruk. Viral dekat media sosial pasal jeruk mangga asam boi. Terliur ibu tau. Nak cuba buat mangga asam boi tapi mangga muda tak ada. Dek kerana nak

 325 jumlah dibaca,  1 dibaca hari ini

Resipi Cucur Kentang @ Potato Fritters

28 Oktober 2014 Ibu Mifzal 2

Selongkar peti ais, nampak ada 2 biji kentang. Terpikir pula nak buar cucur kentang atau potato fritters. Ada ibu tengok resipi dalam facebook. Terliur pula. Tapi yang ibu buat ini

 320 jumlah dibaca,  2 dibaca hari ini

resipi puding gula hangus tanpa telur yang mudah

Resipi Puding Gula Hangus Tanpa Telur

31 Disember 2008 Ibu Mifzal 7

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Semalam, entah macam mana datang semangat nak mencuba resipi yang ibu cilok dari myresipi.com. Jadi, tengahari itu ibu keluar ke pekan Tapah untuk membeli semua barang

 640 jumlah dibaca,  1 dibaca hari ini

Resipi Mi Kari

25 Disember 2008 Ibu Mifzal 7

Ini menu semalam sebenarnya. Rasa mengidam pula ibu nak makan mi kari. Saja nak try buat. Selalunya ibu makan mi kari kat gerai sahaja. Sebab rasa leceh nak masak. Kita

 292 jumlah dibaca