Beriklan Dengan Komli Pula :)


Akhirnya, permohonan untuk beriklan dengan Komli diterima. Dulu, Komli ni dikenali sebagai Admax. Sekarang dah tukar nama Komli selepas diambil alih oleh Komli Media. Ibu pun baru tahu ni. Sebelum ini dah banyak kali juga mohon untuk beriklan dengan Admax, tapi langsung tiada maklum balas. Bila baca kat blog Ajumohit [dot] Com, baru lah dapat link baru untuk register komli ni.

Beriklan Dengan Komli

Lama juga permohonan ibu diproses. Lebih 3 minggu. Selepas berbalas email dan mengisi borang keahlian, akhirnya ibu diberi script iklan pada 7 Disember 2012. Dek semangat, terus pasang script itu di blog, walhal belum ada lagi campaign ads yang diterima. hehe. Baru semalam dapat 1 campaign ad. Tapi tempoh iklan tu pula, tahun depan baru start..hehe. Tak apa lah, harap hari-hari mendatang, makin bertambah iklan yang ditawarkan.

Beriklan Dengan Komli

Kiranya, bagi ibu, Komli ini pengubat kecewa selepas hampir 6 kali ditolak permohonan oleh Innity yang kononnya, blog ibu tak kena dengan content &Β niche blog yang mereka nak. Sob..sob..sob.

Konsep Komli lebih kurang macam Innity lah juga, boleh reject, hold iklan yang kita tak nak. Tak macam Google Adsense atau Nuffnang. Dan, info yang ibu dapat dari pembacaan di blog-blog yang dah guna iklan Komli @ Admax ini, banyak ditawarkan iklan CPM berbanding CPC. Kalau dengan Nuffnang, jenuh menunggu iklan CPM ini atau CPUV @ BE. Kadang, berbulan-bulan tak ada BE kan..kan!!

Syarat kelayakkan untuk mohon Komli ini, tidak dinyatakan dan mungkin tidak dihadkan ada Unique Visitor dan Pageviews tertentu seperti Innity.

Jadi, kepada yang berminat untuk Β beriklan dengan Komli Media ini, boleh daftar di

http://www.komli.com/sea/content/register-our-publisher

Untuk maklumat lanjut, boleh ke laman Komli

ps : Iklan Komli tidak boleh dipasang bersekali dengan iklan Nuffnang ya, nanti status glitterati tu akan hilang πŸ™‚

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


28 Responses

  1. Akmal Zaidi berkata:

    bila baca komen baru banyak info yg saya dapat. Apapun thanks la sharing.
    Jom baca entri di blog Akmal Zaidi : Beriklan dengan KomliMy Profile

  2. Akmal Zaidi berkata:

    Salam ibu, nak tanya,

    saya dah seminggu pasang komli, masih x de iklan masuk la, umi dah pasang berapa lama?
    Jom baca entri di blog Akmal Zaidi : Kerja Kosong SapuraKencana Petroleum Berhad Februari 2014My Profile

  3. puanbee berkata:

    Orang dah ada initty pun cuba pasang komli gak .. hehe saja nak cuba , mana lebih baik kita guna kan ..
    Jom baca entri di blog puanbee : Servis Pemasangan Grill , Kabinet Rumah & Autogate Di Kawasan Kajang dan Berdekatan Dengan NyaMy Profile

  4. Jasa Review berkata:

    Woo komli itu situs periklanan terbesar di asia tenggara ya?
    saya baru dapat informasi bahwa situs komli merupakan PPC terbaik πŸ™‚

  5. bukharimalek berkata:

    hahahah blog saya pun baru try pakai komli.. nuffnang pilih kasih.. so tukar ke komli.. 2 minggu jugak baru dapat πŸ™‚
    Jom baca entri di blog bukharimalek : Template Mewah Untuk Pengguna Blogger dan KelebihannyaMy Profile

  6. DianaAzis berkata:

    Salam.. dianan pun baru je berjinak2 dengan komli setelah merajuk dengan nuff….masih banyak perlu belajar ni πŸ˜€
    Jom baca entri di blog DianaAzis : First Giveaway By Miz RizHaniMy Profile

  7. Cik Lisa berkata:

    terbaik lah ibu, hehe. Terima kasih atas perkongsian yer, sekarang ni lisa process nak curang dgn nuffnang, hehe xD
    Jom baca entri di blog Cik Lisa : Sinopsis Surat Dari Langit BiruMy Profile

  8. khairil berkata:

    tahniah πŸ™‚
    saya pun baru first time tahu pasal komli ni. selalu nampak iklan dorang tp tak tahu pula kita boleh advertise dgn komli ni. huhu.
    Jom baca entri di blog khairil : Pengalaman Tengok Orang Kena Rasuk Dan Kisah Seram Di UiTM Seri IskandarMy Profile

  9. thanks infonya
    Jom baca entri di blog Aneka Resep Masakan : Klepon Saus Santan Isi KurmaMy Profile

  10. faris berkata:

    adsense dah dapat..komli dah dapat..tahniah…selamat berblogging..
    Jom baca entri di blog faris : Fungsi noodp dan nodirMy Profile

  11. hairulafiz berkata:

    nak tgk dan lihat dululah…kalau ok nak pasang komli jugak
    Jom baca entri di blog hairulafiz : Demam melanda lagiMy Profile

  12. BUATBEST ? berkata:

    tahniah..nanti nk try join jgk la..hehe
    Jom baca entri di blog BUATBEST ? : Gila ! Dia Kencing Melalui Tingkap Bas !My Profile

  13. Sara berkata:

    sy pun baru join..heheh,,tahniah ibu yer πŸ™‚
    Jom baca entri di blog Sara : Senarai Tajaan Biasiswa Di Malaysia Tahun 2013My Profile

  14. Amirez berkata:

    Komli ni admax rupanya. innity sekarang dah agak kureng. kecuali bagi blog yg ada niche tertentu. baru beralih semula ke nuffnang, tapi tengok pada gaya mungkin nak cuba komli. nampak lagi menarik daripada nuffnang

  15. ohcikgu berkata:

    dah guna komli. memang berbaloi-baloi.
    Jom baca entri di blog ohcikgu : Video Manchester United menang lawan Manchester City (3-2)My Profile

  16. beckhrooy berkata:

    apply innity ni memang susah sikit huhu
    Jom baca entri di blog beckhrooy : Permohonan Innity DitolakMy Profile

  17. beckhrooy berkata:

    tahniah dpt jadi publisher Komli πŸ™‚
    Jom baca entri di blog beckhrooy : Tutorial Tentang Domain Dot My [.My] dan PromosiMy Profile

  18. Hazmin Hamudin berkata:

    Saya sampai ke sudah tak pernah dapat BE daripada Nuffnang. Semalam baru memberanikan diri apply Innity. Tak tahu la lepas ke tak tu. Macam menarik je Komli ni kan. Tahniah ibu Mifzal sebab permohonan Komli berjaya.
    Jom baca entri di blog Hazmin Hamudin : Akhirnya Keluar Daripada Hospital BlackBerry Torch AkuMy Profile

  19. ajumohit berkata:

    tahniah ibu!!!! income komli ni lambat sikit tau, pas 2 mmgu baru nmpk iklannya menari2, aju nk pasang dlm 3 bulan tgk mcamana dulu πŸ˜‰
    Jom baca entri di blog ajumohit : Pengalaman ngeri mencabut gigi anakMy Profile

    • Ibu Mifzal berkata:

      thanks aju.. mujur aju share..kalau x mmg x tau psl komli ni..

      oo..patut la iklan x kuar 2 juga wal hal dah ada campaign ads yg tgh running..ada 3 tp 1 pun belum muncul..huhu..x sabar nak tgk iklan komli muncul di blog..lambat tul..2 minggu lg dah tamat temppoh iklan plk..hehe

  20. Eizil berkata:

    Macam menarik juga komli ni… ada kesempatan nak cuba jugalah apply. tahniah ibu mifzal kerana sudah berjaya. πŸ˜€
    Jom baca entri di blog Eizil : Tak pandai nak meminta pertolonganMy Profile

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge