Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Tutorial Untuk Letak Widget di Bahagian Bawah Tepi Tetingkap


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

hahah..mcm skema je ayatnya..tetingkap tuh windows la kan..

contohnya cam gambar ni..yg kat bulantan merah tuh

rasanya ramai yang dah tau cemana nak buat..so pada yang x tau nak buat tuh leh la.. ikut cara2 kat bawah ni..

1. dah log masuk kat blogger.com tuh..kita gi kat layout..kat layout tu kan kita leg add gadget..so cr nak add gadget tuh cam biasa la..pilih yg gadget HTML/Javascript

2. sebelum kita add code widget yg kita nak guna..kita buh dulu script nih


selepas tu baru la diikuti dengan widget code yg kita nak guna..contoh cam ibu buat..ibu buh code utk nuffnang..so iklan nuffnang tu akan appear dibahagian bawah belah kiri la firefox or IE ni..

kalau nak buat duk belah atas ke, kira ke..tengah ke…buleh ubah pd code tuh..

contoh x mau duk bawah iklan tuh…nak buh atas..tukar la bottom tu ke top atau right tu ke left

senang je kan..ok la..selamat mencuba..

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


6 Responses

  1. ammboi.blogspot berkata:

    tima kasih utk tips ni…

  2. farhan hanif berkata:

    mcm mne nak disable poll nuffnang kat blog ni?…
    bole share x?….

    reply kat blog saya ye…

    farhanhanif.blogspot.com

  3. rosyzatie berkata:

    mksh dgn tutorial ni. sy bjy letak widget kat cni..http://rosahybrida.blogspot.com/. hehe

  4. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    zura –> sila2..ala kongsi yg mana aku tahu..yg aku x tahu..aku pun kena belajar jgk

    bed —> hehe..ur welcome bed…nnt rajin2 la singgah..ada info aku share lg kat sini..tgh rajin nak meng'update' ni

  5. mamashasha berkata:

    tq ainey nanti share lagi ye…byk yg interesting kat rumah baru ko ni…

  6. fazilzura berkata:

    aku ni kene g tuntut ilmu dgn ko ni

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge