Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Geng Blogger Mampu Meningkatkan Traffic Blog Anda


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

ok..la hari ni ibu nak kongsi info sket pasal Geng Blogger..khasnya buat readers blog ibu yg masih belum tahu lg ttg GengBlogger.

memula ibu join GengBlogger ni bila ibu terbaca entry ttg GengBlogger di Blog Nur..memula ibu saja2 je klik link tuh..ya la nak tau la kan..apa benda GengBlogger ni..best sgt ke? bile kebek2 je GengBlogger ni..br la ibu tahu..kita leh ping or update n sebarkan entry kita pada umum..secara x lgsg org akan mengenali blog kita..kalau x pun..sekurang2 derang akan singgah la jenguk kan..members GengBlogger ni ramai..so dlm ramai2 tu mesti ada yg akan singgah masuk blog kita kan!!

 


secara tidak lgsg akan meningkatkan traffik blog kita..tambahan pulan bila ada yg sudi jf follower blog kita..so makin bertambah la kengkawan maya kita nnt..
 
di samping itu jugak…kita pun dapat la jugak menjenguk2 link2 yg sentiasa terupdate di GengBlogger tu..ibu rs..website ni sgt2 bagus utk komuniti blogger…

@ kepada yang berminat n x tau cemana cr nak join GengBlogger..ni ibu ada attachkan cara-2 nya..

1. pergi ke alamat www.gengblogger.com

2. tekan button 

3. Log in dengan menggunakan facebook email id & password

4. tekan button connect

mudah kan..semudah 1,2,3 & 4…hehe sbb 4 step..

@ untuk ping blog anda di GengBlogger plak
 
 :: apa bila anda dah log in – anda di bawa ke laman rumah GengBlogger..kat situ la anda buleh PING kan blog anda

 ::  PING blog seperti yg tunjukkan di dalam bulatan merah ::

 :: selepas anda PING entry baru blog anada..anda akan dibawa utk menyinggah blog yg di PING sebelum blog anda..untuk kembali keruangan utama GengBlogger..just klik yg dlm kotak merah tu::

 :: so..blog anda dah ada dlm senarai blog yg terkini di PING

selamat mencuba


Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


10 Responses

  1. Hafizul berkata:

    emm betul tu bu..antara penyumbang traffic yang tak pernah mengecewakan..hehe
    Jom baca entri di blog Hafizul : Kenapa Saya Ingin Tersenarai Di Dalam Bloglist Abang Ensem’s BlogMy Profile

  2. HyperViperz berkata:

    Info yg memberikan impak..

  3. Pic.Izyan berkata:

    thanx utk info ni dan yg lain..
    ianya amat membantu 🙂
    sila la jenguk

  4. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    bed —> haha..idak la harussss…

  5. mamashasha berkata:

    alaaaa haruskah aku?????

  6. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    mamashasha —> kau register la facebook…hehe..

  7. mamashasha berkata:

    ainey…aku tak leh joint geng blogger sebab takde FB….huhu

  8. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    Wanita Itu : hehe..ada ms lpg..ada plak benda yg nk dikongsi..lg pun ada kawan yg mintak tunjukkan..so apa salahnya berkongsi apa yg kita tahu kan..

  9. Wanita Itu berkata:

    rajin nya ibu buat tutorial…thanks ibu kongsi info 🙂

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge