Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Tag Raya Dari Mama Shasha a.k.a Bed


ok…ni tag dapat dari Bed a.k.a Mama Shasha…psst bed..raya thn ni mood aku ko..tp bukan lgsg x dak persiapan raya..ada gak la..sket2..

BAJU RAYA
:: kalau ikutkan ada 4 pasang kain yang hendak dijahit..kalau siap semua sblm raya..kira jadi baju raya la tu…hehe..tp rsnya idakla sempat nak jahit semua…mungkin sempat jahit 2 pasang je kot…warna kuning n hijau..tema raya tahun ni KUNING ::


KASUT RAYA
:: Ibu punya x de..mmg saja x mo beli..pakai selipar yg lama je..mifzal n abah punya lak dah beli ::

FAMILY AKU
:: persiapan raya utk family leh katakan 80% dah siap la..dr segi pakaian la..ibu jer blm lengkap (baju lum siap jahit lg), abah n mifzal dah lengkap semuanya..baju mifzal (baju melayu – sepasang + sampin + songkok +kasut + 2 jeans + 1 kameja + 3 t-shirt), abah n ibu yg simple jer..baju raya je..tudung pun x beli…huhu x der mood nak raya ::

IBU AYAH
:: mak n ayah kat kg..thn ni giliran beraya kat sini dulu..ry kedua br balik..kebiasaannya baju raya mak 2 pasang n ayah lak baju melayu sahaja..nga kain pelekat..tema warna x tau..sbb x tanya pun..lg pun derang x kisah nga tema2 raya ni..simple jer.. yg penting anak2 dpt beraya bersama…huwaaa… ::

FAMILY MERTUA
:: x tau la depa pakai bj color apa..sbb bukan ibu yg belikan kain..depa beli sendiri..hehe..teruk x menantu cam ibu ni ::

KUIH RAYA
:: bab kuih raya ni..mmg x ada yg buat..main tunjuk je..setakat ni br beli 2 bekas…dekat2 raya br beli lg… lebih suka makan kepek2 ::

RUMAH BARU
:: rumah baru ? mana ada rumah..mesih menyewa umah orang..x tau la bila dpt beraya umah sendiri ::

LANGSIR BARU
:: x tukar..pakai yg sedia ada..tu pun langsir tuan umah punya..hehe ::

DUIT RAYA
:: duit raya dah tukar yg RM5..tp lum masuk dlm sampul lg.. ::


BONUS

:: belum merasa lg bonus raya a.k.a bantuan khas kewangan dr gomen…minggu lepas br PM umum..pagi raya kot br masuk RM250.00 tu …huhu ::

BALIK KG
:: balik kg (kelantan) raya kedua…tahun ni giliran beraya umah mentua yg jaraknya hanya 10 km dr umah ibu..n mmg tiap2 minggu balik..huhu ::

TAG SIAPA
:: nak tag semua yang merayakan hari raya aidilfitri ::

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


5 Responses

  1. [I][T][A] berkata:

    sama mcam italah raye ke2 baru balik kg di kelantan… raya prtama raye kat sini jer umah MIL…

  2. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    to alya : tu la ainey pun x beli gak tuk mentua..kat mak sendiri pun sama..nnt ingat nak bg duit raya jer…

    to zura : ha haha..weh..mana masuk lg rm250 tu..ms umum tu kemain ckp nak bg seblm raya..tinggal 2 hr lg..tu aku rasa masuk pg raya tuh..haha

    tp bed : x de keje..cepat la buat..ha ah..aku nak sgt balilk kg..aku cuti 3 hari jer..campur nga hri yg mmg dah cuti..kira banyak hr gak la kan..hehe

  3. Bed berkata:

    wah dah siap ye ainey…bagus2….mesti tak sabo nak balik kelantan kan?lama tak ko cuti ainey?

  4. fazilzura berkata:

    wahhhhhhhhhhhhhhhhhh tang bonus tu beso betul ler font nye yek … leh arr wat open haussss

  5. alyyani berkata:

    ainey, alua pun tak belikan baju tuk mertua. sebab baju tuk mak sendiri pun tak beli. heheh.. ha, cepat2 jahit baju ye, nanti tak sempat pulak. pengalaman kitorng masa mak jahitkan baju kitorg, malam raya tgh sibuk menyembat lengan dgn leher lagi. heheh..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge