Makin Dekat Makin Tak De Mood


huhu..itu la yang ibu rs skang…kenapa? patutnya lg dekat nga raya..lg seronok kan..hmmm..tahun ni x baper sonok la pada ibu..ibu raya kat sini dulu..raya kedua baru balik kg…teringin nak berbuka puasa nga keluarga di kg..tp tahun ni x berkesempatan..balik pun pas raya nnt…

org kata..ry kat umah mak ayah sendiri sama jer nga ry kat umah mak ayah mentua…pd..ibu pun..sepatutnya pun begitu la kan..tp x tau la napa..hati ni..susahnya…mungkin sebab..ibu duk nga dekat nga keluarga mentua..tiap2 minggu balik kan..so kalau raya kat sini..cam rs sama je…mcm x raya….terukkan ada rs cam tuh….

lg satu…ibu rindu sgt nak berbuka nga masakan mak…huhu…susahnya nak buang rs x seronok ni..

ok la..masuk bab lain plak..baju raya? korangnya mesti dah siap kan..semalam..br pi membeli bj ry utk mifzal n abah..sblm tuh..ibu dah beli dah bj melayu mifzal..tp ukuran tgn nga leher lak kecik..mifzal pakai cam x selesa..lg satu x sama lak nga abah..so smlm beli lg baju melayu utk mifzal..sama kain nga abah…

baju ibu lak? huhu..semalam br beli kain utk dijahit… sapa jahit? ibu lah..smlm nga susah payahnya ibu potong kainnya..hr ni gi jahit tepi..malam ni leh lah start operasi menjahit..asalnya..kain ibu dah beli..utk ry..tp kain warna hijau..bila beli bj raya abah n mifzal..abah berkenan warna kuning lak..oleh sbb nak sedondon (kalau x sedondon..lg x syok ry)..so ibu pun cr la jgk kain warna kuning..napa x beli yg dh siap? mungkin itu yg korang akan tanya kan…huhu..x dak saiz..paling besar pun saiz L..ibu nya saiz..kalau x XXL..mesti XXXL….huhu..debaknya ibu kan..oleh yg demikian..kena la buat atau tempah..tp kalau nak tempah..mana ada tukag jahit nak terima dah…alih2 jahit sendiri la..huhu…tp x per la..dah jimat duit tempah baju..tambah2..bonus ry dpt sket je nih…nak kena spend baiki keta lg..huhu…

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


6 Responses

  1. kakngah berkata:

    tempat jatuh lg dikenang.. apatah lagi tempat bermanja..
    camne pn.. itgn mak sndr yg yg dirindui…

  2. Reena berkata:

    cheer up akak…be happy…nak tanya ya akak..mcm mana ya tak nak bagi org copy page kita…

  3. Dayah berkata:

    bagusnya jahit baju sendiri…
    takpela .nanti bila baju raya Ainey dah siap..mesti mood tu dtg balik..

  4. Bed berkata:

    sabo ye ainey…aku nye mood pulak 50-50 sebabnye keje kat opis ni and dek kerna duit yg lesap tuh….perasaan tu same je….aku pun gitew jugak kalau kene turn belah hubby….relax ye…cumanye aku ngan hubby sama adil…kampung jauh….atleast fair la kan….mcm ko belah hubby anytime leh balik kan….

  5. alyyani berkata:

    ape yg ainey rasa, alya rasa dah last yr. time tu mmg tak prepare ape. maklumla tambah dah sarat pulak tu. mmg tak beli ape la. lepas tu ke umah mertua pulak dulu.

    tp this yr mmg balas dendam habis2an sebab tahun lepas tak rasa langsung nikmant raya.

    takpe ainet, next yr, turn ainey lak ye. lg satu, untung ainey pandai jahit baju sendiri. last minute pun takpe..

  6. KasiH berkata:

    sama laa ngn aku..mood tak berapa nak raya..tp tak tau ler hari raya nnt camne…

    ko leh jahit sendiri ok laa…dah jimat kat situ…

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge