Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Tag Kamu Perlu Diet Dari Pn. Suhida


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera
hehe..nak tergelak ibu baca tag dari suhida ni..cam tau2 lak ibu skang ni mmg tengah diet ni..haha..baru jer 2-3 hari start diet ni…ok..thanks ya su..sememangnya ibu kena diet sbb berat ibu dah terlampau sgt..heheh

 
1- adakah anda pernah diet? bila? kenapa?

seblum diet yang skang ni..ibu pernah jgk diet tahun 2006, masa tuh berat 72 kg..jumpa doctor mintak ubat kurus..so doktor pun bagi la ubat Duromine, doc suh kurangkan makan kan..so ibu pun ikutla nasihat doc tuh..pagi ptg makan roti je..selang 2 hari baru makan nasi…n dlm ms 3 bulan ibu berjaya turunkan 12kg..so ms tuh berat jd 60 kg..wah bangga..sbb ramai yg tegur dah kurus…masa tuh ibu belum kawen lg tau..hehe..kenapa nak diet? for sure la nak kurus kan..

3- berapakah berat anda sekarang?
pagi td timbang 86.8 kg…huhu beratkan..ini dah diet da hari, turun 1.9 kg, sebelum 88.7 kg tau..uhuk..
4- bilakah waktunya anda paling berat? paling ringan?
paling berat : pernah mencapai 89.0 kg, baru2 ini..tu yg kena gak diet ni..dah x sanggup dah..lg pun badan ni sakit2 la..x mampu nak menampung berat berlebihankan….
paling ringan : ala..zaman2 nostalgia dulu ringgan la..masa zaman Matric dulu dlam 49 -50kg…huhu..nak kurus..
5- berapa berat idaman anda?
skang ni mmg ibu tgh berdiet, minum Jus Mate 5, so target nak dapat berat 50 kg..buleh ke? insya Allah buleh..gambbate atashi!!!
6- apakah diet yang anda amalkan? berjaya ke?
ok..sperti yg ibu stated kat atas..ibu tgh diet nga JM5, tp baru 3 hari la kan..alhamdulillah..dah turun dekat 2kg. cara diet, ibu ikut saranan JM5 la..mmg kena control makan..kalori x leh lebih dari 1000 kcal sehari..
7- baca balik semua jawapan anda di atas. masih nak diet lagi ke?
sgt2 nak n skang masih berusaha berdiet ni..setakat 3 hari ni..ibu manage utk tidak makan nasi la..
8- Kenapa anda rasa anda kena diet?
1st : badan2 sakit2..bdan x mampu menahan lebihan berat..huhu
2nd : baju banyak dah x muat..
9- ejas gambar di bawah mengikut saiz badan anda (pendapat sendiri. jangan tanya orang)
gambar ni sesuai jgk untuk ibu ni..tp ibu nak adjsut sket la..tutup auratla..hehe..x mau la pakai  short pant je..huhu..ahak..korang imagine la ya..
10- tag la beberapa orang yang anda suka. nyatakan sebabnya.

Ziela – tgh sama2 berdiet nga ibuAieza – hari aieza kata nak diet gak kan..jom!!Bed – pun ckp nak follow ibu diet….jom!!sesapa yg rasa nak diet gak..jom buat tag nih..

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


1 Response

  1. Wanita Mutalib berkata:

    diet pun ada tag…..
    🙂

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge