Tag Dari Bed a.k.a Mama Shasha


Maceh baed kasi tag..disaat.. x de apa nak wat cecuti ni..cuti kan..


TAG Makan-Makan Raya:-


1. Suka memasak ?

:: hehe…x suka masak..suka makan je..
::


2. Masakan istimewa anda untuk yg tersayang adalah…(2 jenis)

:: walapun x suka masa..tp pernah la masak..gak..x der la istimewa pun..biasa2 je..sbb x panai masak kan..lg satu abah mifzal..ni makan jer apa yg dimasak
Italicoleh ibu mifzal..mmg x memilih..tetap makan walaupun x sedap..hehe ::
:: sambal tempe nga kentang ::
:: gulai ikan (cencaru) masin ::

3.Makanan istimewa yang anda suke waktu Raya? kenapa?(2 jenis)

:: rendang ayam & daging – mmg kegemaran ::
:: nasi impit – sbb sedap ::

4. Kuih Raya Kegemaran anda dan si dia?

:: x suka sgt makan biskut raya..suka makan kepek2..abah mifzal pun sama..suka makan kepek2..
::


5. Tayang sikit gambar masakn dari anda…hehe…

:: kalau nak tau..ini la satu2nya makanan yg dimasak masa bulan pose ni..tp ni gmbr lama ni..yg dimasakn pd bulan pose ni..gmbr x snap la..boleh la buat rujukan gmbr ni ekkk..
dan kalau nak tau jugak..sepanjang bulan posa ni..ibu beli jer makanan….mmg tersangat malas nak masak..sbb letih balik dr keje..kan petang dekat kul 6 br sampai umah….hr cuti pun malas gak..hahaha..yg ibu rajin (bukan rajin..tp terpaksa..kalau ikut hati nak beli semua yg dah siap jer..) masak hanyalah nasi putih je..tetiap hr masak…ihik..
::

6. Sila beri TAG ini pada 6 orang kenalan di Blog List anda:-
:: Nurshah::
:: Tinie ::
:: Zie ::
:: Alyyani ::
:: Jue ::
:: Suhida ::

ps : bed..aku x termasuk la bila ko ckp kita semua masak..sbb aku mmg malas sgt nak masak..hehe

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


3 Responses

  1. NurShahFamily berkata:

    hehehe ainey nur dpt tag yer … nur buat pas raye bo tak ?

  2. Bed berkata:

    ohh ye ke…aku ingat kiter sumer same je ainey…tak kisah lah tu kan….sedap sayur ko tuh….

  3. miemiey berkata:

    memang malas kan kl masak kl mkn nya berdua je…tapi kl dah berderet nnti tak kan nk tapau lagi kot….hehehe….saya pun suka makan…hihi…lagi2 kl mkn kat luar…cam sedap sambal tu tapi tak pernh tgk n rasa lagi..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge