Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Jom Ke Dapur Bersama…….Contest


:: STICKY MODE ::
:: Sila Scroll Ke Bawah Untuk Entry Terbaru ::

Dapat link contest ni dr blog kat Kak Fiza Nordin

Contest Jom Ke Dapur Bersama ni adalah anjuran Huda @ kambingbujang.blogspot

so ini la detailnya :

Contest Title : Jom Ke Dapur Bersama…….

Contest Period : 5/08/09 – 4/09/09
Hadiah :Barangan dari Tupperware

Term & Condition:

1.Buat satu enrty berkenaan resepi masakan yang paling simple tuk disediakan dalam blog anda. (Tak kisah la masakan tuk breakfast ker, lunch ker, dinner ker, supper ker, western ker, masakan kampung ker as long ikut criteria yg dinyatakan)

:: ok..resipi paling simple eekk…rasanya resipi ni sesuai kot.. PUDING GULA HANGUS TANPA TELUR. ok..resipinya seperti dibawah :

Resipi Puding Gula Hangus Tanpa Telur

Bahan A :
2 senduk Gula

Bahan B
:
10 gm Serbuk Agar-agar

2 senduk Gula

500 ml Air

Bahan C:
1 tin Susu Cair
1 sudu besar Perisa Vanila

2 sudu besar Tepung Kastard (dicairkan)

Cara Membuatnya :

1. Panaskan gula di dalam kuali atau loyang. Biarkan cair dan keperangan kemudian masukan kan sedikit air dan ketepikan.
2. Masukkan bahan B ke dalam periuk dan kacau sehingga mendidih.

3. Perlahankan api dan masukkan bahan C. Kacau sehingga sebati dan sedikit pekat.

4. Matikan api dah tuang adunan td ke dalam loyang yag sudah terisi gula hangus tadi.

5. Bekukan di dalam peti ais. Enak dihidangkan dan dimakan ketika sejuk.

:: simple n senangkan..x yah kukus2 cam puding telur biasa..rs nya pun best sgt..gmbar ni ibu amik masa percubaan kali kedua ibu masak puding ni..tgk..org x terer masak cam ibu ni pun leh masak puding ni..hehe ::

2. Upload gambar masakan anda.


3. Upload pic giveaway diatas di sidebar anda dan jangan lupa linkkan ke ” Jom Memasak Bersama… Contest” (tak yah jd follower,tapi kalu nk jd follower dialu2kan)
:: ok..done ::

4. Tinggalkan komen anda dan link blog anda supaya saya boleh menjengah ke blog anda.
:: ok..done ::

5. Pemenang akan dipilih secara random/lucky draw. (Gambar hadiah akan di-upload later,)
:: ok..noted ::

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


8 Responses

  1. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    to miemiey : ha ah..sgt la senang.. n sedap. cuba la buat..

    el : hehe..leleh ek…cuba lak buat..lg meleleh ayaq liuq tuh..

    to syaz : sila..sila..dialu-alukan..cuba la..hehe..

  2. Syaz (MamaFarish) berkata:

    hi..new reader here..i salin resepi u…nk cuba la balik nanti..:p

  3. el berkata:

    dapnye puding tu…
    leleh dah arrrrr tgk….rs kt dlm molot haaa..kahhhhh

  4. miemiey berkata:

    erm..peluang ni..nk amik resepi juga yer…seng x yah kukus kan..

  5. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    to zura : kalau dh rs br tau best ke x zura..tp bg aku..rsnya mmg ok la..try la buat..sbb senang sgt nak buat.

    to tinie : aku bkn alergik telur..mmg dah resipi dia cam tuh..lg pun senang sgt nak buat..x yah kukus..sejukkan dlm peti jer..

    to alya : hehe..sila..sila..

  6. alyyani berkata:

    wah, lagi satu resepi kegemaran alya. tumpang amik resepi ek ainey. gud luck!

  7. Tinie a.k.a Ibu Fatin berkata:

    menarik..macam sedap jer aku tgk puding ko..
    apasal ko tak buh telur??alergik eh???

    semoga ko berjaya..

  8. fazilzura berkata:

    wahh cm besh jek

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge