Sudah Petang….!!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

hmmm..dah masuk ke petang…..baru la ibu ada masa nak berblog..huhu…2 hari ni ibu sgt bizi….tp pun baru je balik dr Besout..buat kajian n soal-selidik..huhu…sampai2 pejabat…menaip surat mohon peruntukan untuk bua kursus dan lawatan belajar…kali ni lawatan ke Negeri Melaka pulak….hehe..bulan Jun ni berjalan2 lg la ibu….ke Melaka..pastu ibu nak balik kampung lg…gi Johor, Pahang, Terengganu & Kelantan…wah..mmg pusing 1 Malaysia la nnt…hehe

lately ni mmg makin bizi la…boring ibu…kerja yg sedia ada mmg banyak la..ditambah plak nga tugasan baru..menguruskan projek pembasmian kemiskinan…peserta-peserta e-kasih (miskin tegar & tegar)…seronok la deme nnt dapat bantuan..tp bukan bantuan wang ringgit la..tp bantuan dr segi memberikan mereka sesuatu projek..contohnya projek perniagaan..kerajann bagi motor ke..gerai ke suh la deme2 ni berniaga…dlm lgsg nnt akan meningkatkan pendapatan derang gak kan..sampai bila nak duk dlm kepompong kemiskinan..n nak tunggu kerajaan bagi duit saraan tiap2 bulan..bukan x t de kederat untk berkerja kan..deme ada..cuma mungkin peluang deme x secerah org lain….

tugasan ni mmg banyak n pada ibu agar membebankan la dikala kita pun ada tugasan lain..tp x pe la..dah namanya kerja kan..

semlam..1 hari ibu x online…ibu ada kursus di Ipoh…dari pagi sampai la ke petang..eh..bukan ibu yg berkursus sebenarnya..tp ibu ni di pihak penganjur..hehe…penat gak la..sbb malam br sampai umah..masa amik mifzal kat umah pengasuhnya…nmpak anak ibu mcm merajuk je nga ibu…maaf ya sayang..ibu amik adik lambat…ibu banyak keje…

ya la kan…kerje..kerja..kerja…selagi x tutup mata…huhu…x kerja x boleh…periuk nasi tuh…redha je la…

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


1 Response

  1. mamashasha berkata:

    patutla tak nampak ko ainey, bizi eh…sama dgn je kita ni…tambah bz kalau dok kuar opis mcm ni….letih kat jalan je…

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge