Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Apa Yang Ibu Nantikan Bila Tiba Hari Guru?


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


hehe..ibu plak yg terlebih2 sudah…abah yang sambut hari guru..tp ibu yg terlebih excited….

nak tau kenapa?

ni la….

:: antara hadiah2 yg abah dpt sempena hari guru tahun ni ::

hehe…siap pesan lg kat abah..supaya jgn lupa bawak balik hadiah2nya itu..

tp semlm abah x bawak balik pun…dia ckp..x muat beg…ceh…macam la banyak sgt hadiah yg dia dpt…huhu…nsb baik ptg td awal2 lg ibu dh mesej ingatkan abah supaya bawa balik hadiahnya..

:: hadiah2 selepas dibukak balutannya ::

hadiah2 dlm gambar tuh sebahagian je..kata abah…ada lg dia tertinggal kat sekolah…katanya ada dpt hadiah set pisau nga sudu dr kelab guru sekolahnya..wah hadiah tu mmg buat ibu teruja…hadiah2 lain yg budak2 kasi contoh cam alat tulis…abah tinggal kat sekolah je..

napa plak ibu yang seronok..? ya la korang x rs best ke kalau dpt hadiah..w/pun bukan ibu yg dpt tp ibu kan isteri abah…sure la hadiah2nya jd hak milik ibu gak…kah….huhu.best tau masa bukak2 hadiah tuh..excited nak tau hadiah apa..nilai hadiah x menjadi kisah tp pemberian ikhlas dr anak2 murid abah tu yg penting..ibu pun menyibuk la sekali..hehe…

ibu x bagi hadiah ke kat abah sempena hari guru?

hehe…alamak…yg ni mmg terpaksa mengaku la…ibu x de bagi pun…ibu wish je..ongkos kureng la..dah nak hujung2 bulan ni…hehe…nnt la gaji nnt ibu belikan ya abah…ihik..leh ke gitu? boleh la..kira gabung sekali nga hadiah besday ya…

“Bestnya bila bergelar seorang GURU”

ps : awat la ibu x mau masuk maktab dulu….dulu x minat jd cikgu n masa tu pun dah dpt offer U…skang ni mula la rs cam agak menyesal…tp x per la kan..ada hikmah semuanya tu..x dpt jd cikgu…dapat husband cikgu pun jadi la…huhu

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


8 Responses

  1. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    jue — asben akak ngajar sekolah rendah gak..ala hadiah yg banyaknya dapat pen..yg tu asben akak x bawak balik..sbb dia nak guna kat sekolah..yg hadiah2 ni pun..ibu bapa budak yg belikan…

  2. Jue a.k.a Ibu Iman Zafran berkata:

    gaya dpt adiah nie..mcm mngajar budak sek men jer.. iyer tak? asben jue ajar budak sekolah rendah.. adiah dia sweet2 jerrr…

  3. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    mama zharfan — ha ah kan..lecture pun sama gak nga cikgu kan…

    hasnol — hehe..student U kena guna duit sendiri utk beli hadiah..tu yg liat tuh..hehe…kalau budah sekolah rendah ni ibu bapa yg belikan…hehe..tp wish pun rsnya dah memadaikan..

    nur — hehe…ntah la..ongkos x dak kot..sbb lum keje lg kan..

    gooseberries — hehe..gula2 pun hadiah gak..

    bed — tu la..sampai aku pun jd over excited..hehe..merasa gak kau bed…hadiah abah mifzal smestinya menjadi milik aku..kah..kah..

  4. mamashasha berkata:

    part dpt present ni mmg best….aku dh pernah rasa dulu tak menang tgn angkut hadiah even bergelar guru sementara….wakaka ainey hadiah abah hadiah ibu jua kan….

  5. gooseberries berkata:

    hee..beshnyer jd cikgu dpt adiah byk2..
    ingat g dlu2 bg gula2 je kat cikgu time sek rendah.. haha. =))

  6. Nurshahfamily berkata:

    hehehehe…. budak2 lebih menghargai guru dr yg dh pandai fikir baik buruk nie…. nape ek???? sian lecture hehehehehe….

    ape pun selamat hari gugu tuk ustaz mazura hehehehe

  7. Hasrol Nizam berkata:

    betul juga kata mam zharfan. sdgkan lect pun guru jugak..as a student U, kami ada je wish, cuma hadiah tu takde pun..hehe
    wah2, byknya hadiah.. =)

  8. mama zharfan berkata:

    jd lecturer tak dpt hadiah pun 🙁 biasanya students bg ahdiah kat guru2 sek rendah or sek men ajer;)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge