Adakah SST Lebih Bagus Daripada GST?

23 July 2018 Ibu Mifzal 3

1 September 2018 merupakan tarikh pelaksanaan Cukai Jualan dan Perkhidmatan atau lebih dikenali sebagai SST (Sales and Services Tax). Cukai ini akan menggantikan GST (Goods and Services Tax) iaitu Cukai

alat penimbang berat badan

Jom Kurus Secara Semulajadi

20 July 2018 Ibu Mifzal 6

Sepatutnya tajuk “Jom Turun Berat Badan Secara Semulajadi”. Sebab ibu masih belum kurus lagi hehe.. :D. Walaupun belum kurus lagi sebab target adalah untuk dapatkan berat ideal TETAPI alhamdulillah, berat

Throwback : Mifzal Turns 10

18 July 2018 Ibu Mifzal 4

Ceritanya bulan Februari yang lalu. Baru berkesempatan untuk berkongsi cerita. Mifzal turns 10. Anak kesayangan ibu menyambut hari lahirnya yang ke 10 pada 28 Februari. Selamat hari lahir sayang. Moga

Guna Skincare Hada Labo

16 July 2018 Ibu Mifzal 6

Kengkawan guna skincare apa? Terkini, ibu sudah 9 bulan mengamalkan skincare Hada Labo. Ibu pilih set Whitening. Al-maklum, masih tak putih-putih juga walaupun dah guna macam-macam brand skincare hehehe. Ada

Unifi? Orang Lain Dah Berzaman Guna :p

14 July 2018 Ibu Mifzal 4

Tajuknya pun :p tapi memang ya pun. Orang lain dah lama dah dapat guna perkhidmatan unifi yang ditawarkan oleh TM. Tapi ibu baru nak merasa. Dapat la juga merasa Unifi

famafiesta

Jom ke 4F (Fruit, Flower, Food Fiesta) 2018

6 July 2018 Ibu Mifzal 4

Ibu ingin mengajak kawan-kawan pembaca blog IbuMifzal.Com untuk sama-sama hadir memeriahkan Program 4F (Fruit, Flower, Food Fiesta) 2018 yang akan berlangsung pada 26 hingga 30 Julai 2018 (Khamis – Isnin)

raya mifzal

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1439H / 2018M

2 July 2018 Ibu Mifzal 0

Fuhhh!! lama blog ini bersawang,, dari bulan Jun tahun lepas (2017) hingga ke Jun tahun ini (2018). Serius, tak terjenguk blog ini kerana kesibukan ibu dengan hal-hal lain plus mood

Drama Jangan Benci Cintaku

27 June 2018 Ibu Mifzal 1

Trending ketika ini drama Jangan Benci Cintaku yang ditayangkan di slot Akasia TV3 (7.00 malam) bermula 29 Jun 2018 yang lalu. Drama ini akan bersiaran dengan 28 episod ini merupakan

Mencuba Set Penjagaan Wajah Safi Rania Gold

30 June 2017 Ibu Mifzal 24

Setelah 4 bulan mengguna produk Bio Essence Tanaka White, ibu beralih kepada produk penjagaan wajah Safi Rania Gold. Beralih bukan kerana Bio Essence tidak sesuai dengan wajah ibu tetapi sejak

Sekolah Cuti Ganti Sempena Hari Raya Aidilfitri 2017

10 June 2017 Ibu Mifzal 8

Baru-baru ini Datuk Seri Mahadzir Khalid selaku Menteri Pendidikan Malaysia mengumumkan tarikh 23 Jun 2017 (Jumaat) dijadikan cuti ganti sempena Hari Raya Aidilfitri 1438H/2017M. Sesi persekolahan pada tarik tersebut akan diganti

Bantuan Khas Kewangan 2017 Untuk Penjawat Awam

2 June 2017 Ibu Mifzal 8

Alhamdulillah, seperti tahun-tahun sebelum ini, merasa lagi bonus raya bagi penjawat awam persekutuan bagi tahun 2017. Syukur kerana sekurang-kurangnya boleh lah menampung belanja persediaan raya tahun ini. Ibu ada terbaca