Jiwaku Bukan Di Sini


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

hmmm..wah macam apa jer tajuknya kan..tp sememangnya itu yg ibu rasa..tentang kerja ibu ni..semakin hari..semakin ibu rasa hilang semangat nak berkerja..ntah kenapa dah…

kerja ibu ni mmg dari dulu lagi ibu rs mcm x sejiwa ngan jiwa ibu…ya la ibu kerja bahagian pemasaran kan..selalu kena deal ngan respondance..kena selalu kuar..jarang duk di pejabat..huhu

:: imej google jer ::

kalau ikut jiwa ibu..ibu nak keje yg duk kat pejabat je…x memerlukan ibu utk kerja luar..kalau kasi mengadap komputer 9 jam tu pun x per..heheh

ibu merungut ni bukan apa..bukan ibu x bersyukur nga kerja ibu ni..
tp ntahlah..susah la ibu nak bagtau apa yg ibu rasa..

dulu semangat gak nak kerja..tp sejak 2 menjak ni..huhu,,tambah2 bila ibu rs kita kerja bagai nak rak pun..org x hargai jugak..

ntah..ibu x tau la nak merepek apa lagi..setakat ni dulu la..

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


6 Responses

  1. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    Lepat —> ya la..nak cr kerja skang sgt la susah..tambah kalau cam sy ni kelulusan pun x seberapa..dpt keje gomen ni patut sgt2 bersyukur kan..x per la lepat..susah nak citer..hanya sy yg tau cemana..apa yg sy rs..kdg2 rs..nak citer susah..x citer pun susah..thank 4 the care.

    bed —> huhu..betul tu bed..susahkan..kalau dah namanya makan gaji a.k.a kuli ni..harap2 cepat la dtg mood kerja ni..

  2. mamashasha berkata:

    ainey…sabar ye…lumrah kita makan gaji macam ni la ada pasang surut jugak…kadang tu mood kelaut jugak……kelangit jugak….huhu

  3. Lepat Pisang berkata:

    Kalau boleh lepat tau apa yang sebenarnya bersarang dalam fikiran puan?juz nak tau jer..kalau puan tak keberatan sangat lah…

  4. Lepat Pisang berkata:

    Betul tu puan..lepat pun masih lagi terkial2 cari kerje…dah berpuluh application lepat hantar..but still no luck..apapun harap2 tahun ni lepat dapatlah kerje..tak kisahlah gov or private sector..kalau dapat gov,alhamdullilah..

  5. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    Tq en.lepat atas nasihat tuh..mmg tgh cuba bersabar la ni..kalau nak tukar kerja pun susah jgk..bukan senang nak dpt kerja skang ni..

  6. Lepat Pisang berkata:

    Sabar Puan.Tabahkan hati puan..Lepat tau macam mana perasaan orang kerja kat department Marketing ni..Yalah selalu jumpa client n jarang duk kat office…Lepat harap puan bersabar yer..tenangkan fikiran dan ingatlah keluarga yang tersayang..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge