Huh…Sangat Jelous!!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

pagi tadi…ibu terbangun agak lewat..lebih kurang kul 6.30 pg…tido banyak syok semalam..sbb mifzal pun sama tido awal n x dak meragam..(kena paksa tido)..

bila tgk jam dah 6.30 mengelabah la jgk sbb ibu lum gosok baju….ibu terus kejut abah suh bangun solat subuh nga mandi..sbb dah kul 6.30 pg..kang gi sekolah 7.00 pg lambat plak sampai (w/pun abah selalu bertolak dr rumah kul 7.00 pg lebih..hehe)..

pas kejut abah..ibu pun ke bilik sebelah nak iron baju..amik la baju n seluar abah..lum sempat iron…ibu pun tertanya…”aik senyap je ni..abah lum bangun lg la ni..” ibu pun berdesup ke bilik tido kami..nak kejut abah sekali lagi..dah la lambat kang..x pasal2 subuh gajah plak…

kejut 2-3 kali…sekali abah bukak mata…mengantuk lagi la tuh..semalam tido kul berapa la ni…rungut ibu…sambil membebel kat abah takut lambat ke sekolah…

” Bu..abah cuti!!” ayat kuar dari mulut abah.

” aik cuti?…ha ah la…cuti sekolah….”

” kah…kah (bunyi gelak)..ibu lupa la abah..tp cuti sekolah pun bangun la..solat dulu…” sambung ibu..huhu…nasib baik lum sempat iron baju abah…

ades…ibu sangat jeles….ibu pun nak cuti gak….huwaaaaa….nyesal tul x amik maktab dulu…huhu…

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


7 Responses

  1. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    suhida — hehe..aku x cuti hr su..esok aku start cuti sbb cuti aku br je diluluskan oleh pos aku pg tad..hehe..

    bed — tu la..cikgu ni banyak benar cuti nya kan…

  2. mamashasha berkata:

    haha aku pun jelous je dgr makcik aku g shopping time aku keje ni…haha lawak la ainey tak ingat abah mifzal cuti….

  3. suhida berkata:

    ha ah tgh cuti sek,kan…hihi..duk kt uma ngn mifzal ke tu..sy pun cuti gak hr ni.ngee!~

  4. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    alyani — jeles kan..huhu..nak cuti gak..

    zura — haha..tu la.. dengki tul aku kalau bab cuti2 ni..

    aida — asben sy cikgu..sy x..huhu..tu yg jeles je ni..kalau dua2 cikgu mmg heaven la bermalasan di rumah..

  5. ? ~ * cik aidacomei * ~ ? berkata:

    huhuhu…cikgu ek? patut lah cuti…best nye cuti

  6. fazilzura berkata:

    wakakakakakak..

    aku pun jelos tgk adik2 ku lepak zzzzzzzzzzzz..

    sorg cikgu .. sah2 cuti, sorg nurse shif ptg.. huhuhu

  7. alyyani berkata:

    hahaha…. jealous gak nih! ye la, dah jadi rutin tu yg terlupa kan?

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge