Mencuba Set Penjagaan Wajah Safi Rania Gold

30 June 2017 Ibu Mifzal 24

Setelah 4 bulan mengguna produk Bio Essence Tanaka White, ibu beralih kepada produk penjagaan wajah Safi Rania Gold. Beralih bukan kerana Bio Essence tidak sesuai dengan wajah ibu tetapi sejak

Ulang Tahun Ke-10 Perkahwinan

27 May 2017 Ibu Mifzal 2

Sedar tak sedar rupanya sudah 10 tahun kahwin. Hari ini 27 Mei 2017, jam 10.15 pagi, genaplah 10 tahun umur perkahwinan ibu dan Abah Mifzal. Sungguh terasa sekejap masa berlalu.

Beli Buku @ Trak Book2U

15 May 2017 Ibu Mifzal 6

2 Minggu lepas, Mifzal sangat teruja bercerita tentang trak Book2U daripada Syarikat Karangkraf akan datang ke sekolahnya pada minggu lepas. Surat edaran dari sekolah juga ada menjemput ibu bapa untuk

berkelah di taman eko rimba di meru

Mandi Manda Di Taman Eko Rimba Kledang Saiong

8 May 2017 Ibu Mifzal 12

Cerita tahun lepas sebenarnya, tetapi disebabkan tahun lepas blog ibu banyak sawang dan ibu pun malas nak update blog (konon busy sangat lah..hehe), jadi entri untuk cerita ini tertangguh lama.

Pupuk Minat Bermain Catur Dari Kecil

2 May 2017 Ibu Mifzal 5

Seingat ibu, seawal usia 3 tahun, Mifzal sudah berminat dengan catur. Walaupun sebenarnya ketika itu, dia masih lagi belum memahami apa bentuk permainan tersebut. Mungkin, kerana dia selalu lihat Abah

Ujian 1 dan Cara Semak Keputusan Peperiksaan Sekolah Anak

Ujian 1 dan Cara Semak Keputusan Peperiksaan Sekolah Anak

9 April 2017 Ibu Mifzal 2

Dah dua minggu sekolah dibuka selepas cuti seminggu tempoh hari. Sebelum bercuti, peperiksaan Ujian 1 telah dijalankan. Sekolah anak ibu tidak terkecuali. Kesian Mifzal kerana terpaksa menghadiri peperiksaan ujian 1

Memancing Ikan Besar

5 April 2017 Ibu Mifzal 4

Rezeki! Abah Mifzal dapat tangkapan yang besar. Ikan rohu seberat 9.0 kg berjaya dinaikkan. Tak sangka ibu, petang semalam, balik daripada memancing ikan, Abah Mifzal memanggil ibu dari luar rumah.

Demam Bengkak Tonsil : Punca dan Rawatan

Demam Bengkak Tonsil : Punca dan Rawatan

30 March 2017 Ibu Mifzal 4

Aduhai, 5 hari tidak berblog. Cuti sekejap gara-gara ibu mengalami demam bengkak tonsil. Sakitnya tekak, nak menelan bukan main susah. Nak telan air liur pun sakit sahkan nak telan makanan.

Langgan Streamyx 8Mbps Bundle With Hypptv

25 March 2017 Ibu Mifzal 2

Huihhh! Tarik nafas lega ibu sekejap. Akhirnya streamyx yang ditunggu-tunggu sudah tiba. Rasanya permohonan paling lama diproses kot. Hampir setahun lebih tempoh penantian. Ingatkan  dah nak berputus asa. Tapi dapat

Menebus Point Astro Circle

21 March 2017 Ibu Mifzal 3

Baru sekarang ibu berkesempatan untuk menebus point Astro Circle. Bertahun kumpul mata, tetapi tak dapat banyak pun. Sehingga bulan Februari 2017, baru 2200 lebih mata yang berjaya dikumpul. Sebenarnya jumlah itu

Nasi Berlauk Air Dingin Husna @ Tapah

19 March 2017 Ibu Mifzal 2

Alhamdulillah. Akhirnya dapat juga Ibu merasa kelazatan Nasi Berlauk Air Dingin yang sangat-sangat popular di Kelantan walaupun ketika ini tidak berada di Kelantan. Makanan kegemaran yang pasti dicari bila balik