Assignments & Mid Term Exam


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

dah lama x cerita pasal study ibu..last buat entry masa hujung bulan Julai rasanya…sedar2 x sedar dah nk pertemuan ke-3 dah sem Julai ni…meaning next week ada mid term…huhu..bila pikir pasal mid term ni mmg kecut perut sbb persediaan non ado…tambah lagi 4 assignment yg nak kena hantar..huhu…masih byk lagi yg belum siap..baru buat 3 assignment..tu pun x finalised lagi..

ntah lah..semester ni, ibu rs mcm teruk je…semangat nak study tu cam ke laut je..bila buka buku nak baca..mood hilang…bila on pc nak buat assignment..mood hilang n idea x dak..yang peliknya..mood berblogging berkobar2..huhu…ada je benda yg halang bila nak study or buat assignment (alasan..hehe)

takut ni..tp persediaan sambil lewa jugak..bila la ibu ni nak berubah..suka buat kerja last minit n main2 ms study…huhu…

mungkin penyebabnya ibu byk faced cabaran semester ni..rs mcm masih x leh adapt je lg..bila ada kelas..mcm2 pikir..penginapan la..pengangkutan lah..perbelanjaan lah…selain dari assignment n periksa…huhu..

Ya Allah, permudahkan lah untuk hamba-Mu ini menuntut ilmu..

risau plak bila memikirkan beratnya nak maintain result sem lepas..tp kalau nak berjaya dengan cemerlang..mmg la kena berkorban kan..ibu mmg sedar dr mula2 nak apply sambung study lg..bila ambil PJJ ni  mmg cabaran lebih dari belajar full time..mana nak pikir keje lagi..keluarga lagi..study lagi..TAPI kalau org lain boleh buat..ibu pun boleh buat juga!!..semangat itu perlu ada utk terus dlm perjuangan ni.. 🙂

ps : Ibu, yakin boleh!! Gambatte Atashi!!

 

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


1 Response

  1. 7 Mac 2019

    […] yang ibu impikan tercapai. Selama 4 tahun lebih menggalas tugas sebagai isteri, ibu, pekerja dan pelajar berbaloi jua. Tanggal 28 Oktober 2015 adalah tarikh yang bersejarah dalam hidup ibu. Majlis […]

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge