Aktiviti Hari Ini


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

hmmmm..dah pukul 4.00 lebih..baru berpeluang nak bercerita ttg aktiviti hari ni…

ibu bercuti hari ni….cuti kecemasan…mmg x rancang pun nak cuti tp masa mik mifzal semalam dr umah pengasuh..pengasuhnya ckp derang sefamily nak kena ke Johor (kalay x silap ibu dgr) ada kenduri kawen sedara esok..

memula ingat nak hantar mifzal ke rumah opahnya..sekali opahnya pun ada hal..nak kena tolong sedara buat kenduri kawen gak…so..ibu bincang nga abah..memula ibu suh abah yg cuti..tp abah kata x leh sbb minggu depan dah start cuti sekolah dah…pas tu ada banyak benda yg kena submit…huhu..nak x nak..ibu la yg kena amik cuti…w/pun keje ibu jgk bertimbun..mmg x aspect nak cuti..so keje semua ibu tangguh nak buat hari ni..last2 kena buat hr isnin la gamaknya..

pagi td…ibu terjaga jam 4.00 pagi…sbb mifzal yg kejut..mifzal tido awal semlm..ingatkan lena sampai ke pagi..sekali bangun gak kul 4.00 pg..ibu pun kena la bangun meneman anak teruna ni nak layan citer kartun..nsb baik pg td x de la kelam kabut nak bersiap ke opis kan…

kendiannya mifzal lena semual kul 7.00 pg….lepas abahnya ke sekolah…ibu pun ingat nak join tido sekali..sekali x ngantuk la plak…pg td layan gak blog…ingat nak share gmbr mifzal nga motor bateri dia..sekali ibu cr usb cable hp x jumpa..aduyai..tertinggal kat opis la plak…boleh je ibu upload gmabr kt blog pakai hp abah..tp ibu ingat nak edit dulu gmbr 2 tu..ya la nak buh watermark dulu..hehe..tp kat hp x leh nak edit buh WM sendiri..huhu…last2 jd malas nak buat entry dah td…

ingat dah cuti ni nak gak mengemas umahkan..dah berselerak balik dah..br je kemas..huhu..tp x menjadi la plak projek mengemas sbb ibu layan movie kat Star Movie channel lak..hehe..ibu masak sarapan pun td lambat..malas nya pasal..goreng mihun je…tghari plak x masak sbb goreng mihun terbanyak la plak..abah balik sekolah td pun makan mihun goreng je…x pe la kenyang gak kan abah…

projek yg menjadi petang ni hanya projek membasuh bilik air je..itu pun satu je..2 lg malas dah..nnt la esok plak….nape la ibu ni malas…je ni..bila nak rajin ni????

baju yg dibasuh pun banyak yg lum lipat ni…aduh….pening la..mikir banyak keje umah ni…keje opis banyak..keje kat umah pun sama gak..huhu..yg la dah ibu yg malas nak buat…huhu…

ok tu je la dulu…aktiviti “malam hari” nnt x yah citer kot…heheh

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


4 Responses

  1. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    bed — hehe..tu la tang kemas rumah..aku selalu tertangguh..hehe..heavennya kalu jd surirumah..mifzal mmg bangun awal kalu dia tido awal…

  2. mamashasha berkata:

    AINEY….byk xtvt…part kemas umah tu sama mcm aku asyik bertangguh je…cemana nk jadi surirumah sepenuh masa ni ye?

    awal mifzal bgn? patut time ko online subuh2 ye….

  3. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    zura — haah…cuti la kita hr ni…sian akil..hopefully cepat recover…

  4. fazilzura berkata:

    samo le kite yek ..

    daku pun x kejo tody … akil x sihat ..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge