Tutorial Untuk Letak Widget di Bahagian Bawah Tepi Tetingkap

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

hahah..mcm skema je ayatnya..tetingkap tuh windows la kan..

contohnya cam gambar ni..yg kat bulantan merah tuh

rasanya ramai yang dah tau cemana nak buat..so pada yang x tau nak buat tuh leh la.. ikut cara2 kat bawah ni..

1. dah log masuk kat blogger.com tuh..kita gi kat layout..kat layout tu kan kita leg add gadget..so cr nak add gadget tuh cam biasa la..pilih yg gadget HTML/Javascript

2. sebelum kita add code widget yg kita nak guna..kita buh dulu script nih


selepas tu baru la diikuti dengan widget code yg kita nak guna..contoh cam ibu buat..ibu buh code utk nuffnang..so iklan nuffnang tu akan appear dibahagian bawah belah kiri la firefox or IE ni..

kalau nak buat duk belah atas ke, kira ke..tengah ke…buleh ubah pd code tuh..

contoh x mau duk bawah iklan tuh…nak buh atas..tukar la bottom tu ke top atau right tu ke left

senang je kan..ok la..selamat mencuba..

Jom Kongsi!

About Ibu Mifzal 1590 Articles
Ibu Mifzal - Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa

Related Posts :



6 Comments

  1. zura –> sila2..ala kongsi yg mana aku tahu..yg aku x tahu..aku pun kena belajar jgk

    bed —> hehe..ur welcome bed…nnt rajin2 la singgah..ada info aku share lg kat sini..tgh rajin nak meng'update' ni

Leave a Reply to ammboi.blogspot Cancel reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge