resipi masak taucu

Resipi Ikan Talapia Masak Taucu

29 Mei 2017 Ibu Mifzal 6

Alhamdulillah, hari ini dah tiga hari kita berpuasa. Dah fikir-fikir dah apa menu untuk berbuka nanti? Ibu bercadang hendak memasak menu biasa-biasa sahaja hari ini. Orang tak berapa pandai masak

 4,800 jumlah dibaca,  1 dibaca hari ini

Resipi Donut Gebu

23 Januari 2016 Ibu Mifzal 2

Lama dah teringin nak buat donut sendiri. Biasakan beli sahaja. Mujur kawan ibu ada kongsikan resipi donut gebu di Whatsapp groupĀ  kami. Jadi hajat dihati pun tercapai. Memang gebu pun

 1,493 jumlah dibaca

Resipi Burger Homemade Sedap

10 Disember 2014 Ibu Mifzal 6

Teringin nak makan burger homemade. Asyik makan yang frozen jemu. Kebetulan ada stok daging kisar dalam peti ais, ibu pun mencubalah resipi mudah yang ibu google kat internet. Mudah dan

 1,240 jumlah dibaca

Resipi Jeruk Epal Asam Boi

2 Disember 2014 Ibu Mifzal 0

Kecur Liur dengan jeruk. Viral dekat media sosial pasal jeruk mangga asam boi. Terliur ibu tau. Nak cuba buat mangga asam boi tapi mangga muda tak ada. Dek kerana nak

 1,494 jumlah dibaca

Resipi Cucur Kentang @ Potato Fritters

28 Oktober 2014 Ibu Mifzal 2

Selongkar peti ais, nampak ada 2 biji kentang. Terpikir pula nak buar cucur kentang atau potato fritters. Ada ibu tengok resipi dalam facebook. Terliur pula. Tapi yang ibu buat ini

 1,541 jumlah dibaca,  1 dibaca hari ini