Susah Hati Kah?

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Susah hatikah ibu? YA!!! Rasa sangat susah hati sekarang…kenapa?

Hujung minggu ni kelas pertama bagi Semester Julai 2011/2012 akan bermula…bermacam2 perasan tgh berperang sekarang ini, gembira ada, berdebar2 ada, susah hati ada…

Tak seperti semester lepas, ibu rasakan yang ibu akan byk hadapi cabaran pada semester ini..belum start semester ibu dah rasa gundah gulana dek kerana masalah penginapan…semester lepas ibu memginap di asrama IPB je..sgt dekat..lgpun kelas kat IPB..even kelas habis kul 12 malam x risau sbb asrama dalam kawasan IPB gak..just jalan kaki je la naik ke bilik…tp untuk semester baru ini, ibu dikhabarkan yg asrama IPB penuh berkemungkinan sehingga bulan November..means sampai abih sem ini lah…

Yang amat merisaukan ibu ialah penginapan tiada yg berdekatan dengan IPB, maksud ibu yg betul2 dekat..paling dekat pun dekat Taman Maluri..ada 2-3 hotel kat situ..ok..ibu x kisah if kena duk hotel..x pe lah kalu kena kuar duit lebih sket..tp masalahnya skang ni..ibu x berani drive masuk KL, so ibu amik inisiatif menggunakan public transport utk ke IPB, meaning jgk ibu kena amik cab dari IPB ke hotel kan..if siang hari ibu x kisah sgt kot..tp kali ni tengah malam..kelas ibu habis kul 12 malam..ibu takut nak amik cab malam2 ni..nak naik bas pun x tau cemana.n ada lg ke bas time tu..aduhai..susahnya hati….

Nasib baik abah nak temankan ibu ke KL..tp still kami x berani nak drive masuk KL…kalau kena guna public transport malam2 ni mmg x berapa ok..takut… :p

Nak drive or nak naik public transport?

1. Nak drive x tau jalan..GPS x de..guna BB Map..x de voice guided plak..kang sesat..naya je..
2. Nak naik public transport..leceh nga beg bagai..n takut nak naik malam2..

Tolong vote korang…pilihan yg mana satu?.. Nak drive ke naik public transport je?

ps : gini la kalau jenis yg x gemar berjalan..x tau jalan..huhu..ada sapa2 nak bagi pinjam GPS x?

Posted with WordPress for BlackBerry

Jom Kongsi!

About Ibu Mifzal 1569 Articles
Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.

Related Posts :



Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge