Malaysia vs Liverpool : Kalah Tapi Sangat Bergaya!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Petang tadi, ibu berkesempatan tgk live match antara Malaysia menentang Liverpool dalam perlawanan persahabatan…

Biar pun kalah 3-6 tapi pasukan kebangsaan Malaysia mmg sgt bergaya…wira2 negara ini bermain bersungguh2 w/pun match tersebut hanyalah friendly match…

X pe kalah..tp main sangat best..terutama gol2 pasukan Malaysia..tendangan percuma Shafiq Rahim mmg world class..x ketinggalan gak jaringan gol Shafie Sali 2 gol dalam masa 3 minit..hebat!!!

Lawan Liverpool beb!! Kelab bolasepak bertaraf dunia tu…tp bolos gak 3 gol…hehe…

Cuma yg ibu sangat sedih, bila tengok suasana stadium penuh dgn warna merah..lautan rakyat Malaysia a.k.a penyokong Liverpool memenuh setiap inci ruang stadium…seperti lalang, bila Liverpool sumbat gol bersorak utk Liverpool..bila Malaysia jaringkan gol..bertempik menyokong Malaysia…

Malaysia lawan Liverpool ditempat sendiri tp seolah main ditempat lawan..semua penyokong spt dah pakai contact lens warna biru..sokong pasukan lawan di tanah air sendiri..Mana semangat kenegaraan? Mmg x salah menyokong tp berpada2 la..ibu pulak yg malu bila tgk n tertanya2 aik!! Mana penyokong Malaysia.?…semua sokong Liverpool ke? Haish…nasib baik kome x boooo player Malaysia mcm masa lawan Arsenal…hmmmm!!

ps : teringat kawan twitter ibu komen pasal penyokong arsenal ms match Malaysia n Arsenal hari itu…”Muka jawa tp perasan duk oversea”…hehe mmg tergelak ibu..

Posted with WordPress for BlackBerry

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


2 Responses

  1. faizal berkata:

    rasa terpanggil nak komen… saya antara yang berada di stadium… memang betul semua gol kami sorak…jangan kata kami lalang… unfair tu.. majoriti dalam stadium peminat liverpool sekian lama.. ini pertama kali liverpool datang malaysia .. thats y kami pakai merah/putih/hitam (jersi liverpool) .. dan RM 58 yang saya bayar tu BERBALOI .. dihiburkan dengan gol2 berkelas dunia… malah 4 ur info… kami BOO kan pemain liverpool bila tackle pemain malaysia… memang nampak jer baju merah dalam tv .. dont judge book by it cover… … sorakan kami paling kuat untuk K RAJAGOPAL… masa ia keliling stadium utk tengok keadaan padang… siap buat MEXICAN WAVE utk dia… sayangnya takda dalam TV… ekslusif utk kami dlm stadium jer.. 2 jam sebelum perlawanan…..

    dan ini juga kali pertama saya ke stadium utk tengok bola kerana MALAYSIA my soul….. LIVERPOOL my passion….

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge