Saya Bukan Cikgu La Pakcik!!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


salam pagi selasa….hari ni lewat cam biasa ke opis..hehe..kalau x lewat 15 – 30 minit x sah..nsb baik opis x guna punch card..pakai buku kedatangan je..itu pun asyik x ber’sain je..hehe
ok..pg td sblm pi keje..cam biasa ibu singgah kat kedai yg ibu biasa beli sarapan pagi… biasa la beli je sbb x sempat nak masak kan bukan malas tau..hehe ..sekali sampai kat kedai tuh..tutup pulak….x pe la..pegi depan sket..dgn harapan kedai depan bukak..tp malangnya tutup jugak…memusing2 ibu mencari kedai yg bukak..apasal la derang ni tutup cam sepakat plak..huhu…pegi depan lg sket…ada la 1 kedai ni berhampiran nga petronas ada jual nasi lemak..ibu sebenarnya kurang beli kat situ..sbb jauh n salah satunya pakcik kedai tu ramah sangat..hehe..ada ke ramah pun x leh..

2-3 kali beli kat situ asyik duk tanya benda yang sama je..

ibu : pakcik nak nasi lemak 2 bungkus ya..
pakcik : ya..2 bungkus je?
ibu : ha ah
pakcik : Mengajar kat mana? (sambil membungkus nasi lemas)
ibu : Saya bukan cikgu…saya keje kat Tapah nga FAMA pakcik.. detail lg ibu bagitau
pakcik : oooo..duduk mana?
ibu : duk Sungkai ni je.. Kg. DotDotDot
pakcik : ooo….lama dah mengajar kat Tapah? abih tu berulang la hari2? macam pakcik la..13 tahun berulang dari Sungkai ke Tapah..tp pakcik masa tu naik motor je..lagi la teruk..kalau time hujan ke..tp pakcik pakai baju hujan la..
ibu : hehe 2 tahun dah.. terpaksa ia kan je..dah lapanjang lebar pakcik ni terangkan ya la kalau hujan leceh la jugak kan..nasi lemak tu satu berapa pakcik? saja tanya kot naik harga..hehe
pakcik : 2 bungkus RM2.40 la..

hehe..ckp melayu plak..selalu pakcik ni..kalau tanya harga sure dia ckp omputih..One Ringgit & Twenty Cent..utk 1 bungkus..hehe..apa2 je la pakcik..

nnt kalau ibu beli situ lg..sure dia tanya benda yg sama n cerita pengalaman dia yg sama..ya la..mana dia nak ingat kan..pelanggan dia ramai..hehe…

:: imej dar google ::

tp pelik jugak..kdg2 ada jgk org yg tegur ibu tanya mengajar kat mana..sekolah mana? kdg2 kalau ckp 2-3 kali x faham2 gak..ibu last2 ia kan je la..hehe..

ada gaya seorang cikgu kot ibu ni?..tp cam ni ke gaya cikgu..ibu ni comot je..kalau cikgu mesti la kena kemas kan..huhu..nnt mintak tukar profesion nga abah mifzal la..kalau la boleh..ibu ingin menjadi seorang guru…

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


4 Responses

  1. cikgu isza berkata:

    aura tuu.. melekat..
    😉

  2. SyUhAdA berkata:

    ok ar tu..
    x lma lg leh jd ckgu ar..
    hehe~
    ckgu tusyen~

  3. ardinihumaira berkata:

    ada gaya cikgu tu kot. takpe2.. cikgu kepada anak2 😀

  4. fazilzura berkata:

    muke ko muke leh jd cikgu tu …

    cmner le gaya nye kalau ko jd cikgu yek

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge