Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Pindah Rumah


huhu..penat sangat…hujung minggu lepas..ibu dan keluarga br berpindah rumah. lokasi umah sewa baru x jauh pun dr rumah sewa yang lama..tp biasala..kalau berpindah-randah ni..mmg memenatkan…

Rumah sekarang ni sebenarnya rumah kakak ipar ibu..diorang sekeluarga perpindah ke Ipoh..so sbb x nak rumah derang kosong, derang suh kami sewa..sewa kira murahla RM200.00 je untuk rumah sebesar 4 bilik n 3 bilik air…

ni pun masih blm siap mengemas lg..huhu..penat..

ni nak citer jgk..alkisah semalam..telekom ada janji nak mai pasang tepon..sbb berpindah ni kan..tunggu punya tunggu x mai pun…td telefon telekom..derang ckp..cable tepon kat kawasan situ kena curi..uhuk…amik masa la nak baik pulih…huhu..ibu bukan apa..nak pasang internet tu..abah pun dah bising dah..so skang memalam x leh nak online la lg…uhuk…ceh…gaya ckp cam selalu online..

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


11 Responses

  1. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    to tinie : ko mmg tinie..asyik suh aku tambah anak je..haha..ada banyak bilik kosong ni..hehe…tp nnt la..

    to bed : ala..harga sewa adik beradik..kalau org lain mau 400 – 500 gak sewanya…umah sewa br aku tu kt kg muhibbah..jauh sket dr pekan sungkai tuh..

    to zura : ha ah..besi ada rege weh…td telekom call..ckp lambat buleh pasang..huhu..cemana ni…aku byr bil sesaja je la ni..

    to syafa :..ha ah..mmg berbaloi..tp rumah org jugak..kena la jga..x leh wat cam umah sendiri gak..huhu..

  2. Nur Syafawati berkata:

    aineyy..untung nyer kamo…sewa rm200 jerk..sgt2 berbaloi..hehehe…4bilik 3 bilik air lak tu..sah2 la nak mandi pagi2 x yah rebut2 eh..sorang satu pakai..hehehe…

  3. fazilzura berkata:

    lor teruk nye smp cmtuh sekali ..
    cable pun nak curik ..
    tp biasak ler kan diorg leh jual .. mahei jgk besi skang ni

  4. Bed berkata:

    bestnye kalau sewa umah 2OO kan…byk blh save…4 bilik 3 bilik air tuhhhh…kat area mana eh ainey? kalau shasha tolong selerak lagi ada…

  5. Tinie a.k.a Ibu Fatin berkata:

    bestla ko duduk rumah besar n murah..tambah la ahli keluarga wei..hahaha aku asyik paksa ko tanbah anak sajok

  6. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    to alyyani : tu la..frust tau..sbb ingat semlm dah leh guna tepon n internet..ni dia ckp 3-4 hr..tp tgk panjang ke x cable tu..huhu..situ mmg selalu cable kena curi..

    to bed : ha ah..mmg penat pun bed..x larat ni..mifzal nak tolong..haha..jawabnya x terkemas la..itu pun aku anta umah pengasuh..kalau x duk melayan dia la..tp suka la mifzal..space dia nak berlari luas..hehe

    to jue : ala..rumah kakak ipar..sbb tu depa bg murah..kalau x mau rm400 sewa umah tu..rsnya..itu pun puas kakak ipar tu pujuk suh kami duduk umah dia..online tu kena tunggu telekom pasang dulu la..uhuk..kuciwaa..

    to nas : tu la pasal nas..memula mmg berat hati gak..tp mengenangkan umah tu besar lg dr umah sewa kitaorg dulu..x kisah la penat..huhu..

    to ibu umairah : ha ah..adat la pindah umah..selagi x de umah sendiri cam ni la..huhu

  7. ibu_umairah berkata:

    taniahhh…pindah umah baru,mesti penat kan!!!adat la tuuuu…hee.heee

  8. nasz berkata:

    adeh, kalo pindah umah, mmg penat. kalo la blh duduk kat satu tmpt tu spai bila2 kan sng. nak pindah, dah la kena pack brg, peh tu angkut pulak. dah angkut tu nak unpack balik… huhuhu

  9. Jue a.k.a Ibu Iman Zafran berkata:

    wayh…!!~~ murahnyer sewa.. banyak leh save tueee.. syoknyer… xper, pasnie kak leh la slalu online kan..? kan..?

  10. Bed berkata:

    penat tu ainey…bab pindah randah ni…seminggu lum tentu dpt kemas habis…makan bulan gak la…xpe mifzal ade blh tolong….

  11. alyyani berkata:

    ainey, kat umah mak alya pun baru ni cable phone kene curi. satu taman takleh nak guna phone / internet. telekom ckp amik masa 1 bulan nak repair. teruk betul service.

    murahnya sewa umah… kl mahal…

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge