Pasal Makan!!


assalamualaikum wbt..

4 hr ibu x jengah blog ni..sebenarnya..ibu br masuk opis pg ni..3 hr lepas (1-3/11) ibu ke KL menghadiri Konvensyen Pasar Tani Kebangsaan 2009 di PWTC, KL.

entry ibu ni x dak kaitan nga citer atas tu…sebenarnya…ibu nak kongsi gmbr..ni..lama dah ibu amik tp lum upload lg kat sini..

ini juadah ibu pada malam hr bila ibu x ingat dah..cuma ibu nak cerita betapa kuat makannya ibu ni..huhu (patut la leh nak kurus2 dah..)

malam tu..kami beli 40 cucuk satay (20 cucuk satay ayam + 20 cucuk satay daging ) pastu tambah lg nga nasi impit 3 inggit (ada 6 ketul mini ketupat ) utk makan 2 org je..(mifzal bukan makan byk mana pun)..

huhu..nampak gayanya..x menjadi la..azam nak diet nih..rs2 mcm dah susah la nak kurus..uhuk..kurus secara tanpa makan ubat kurus la..pastu kan..perut ibu ni awatla..selalu lapar jer..walaupun dah banyak makan..selalu nk mengunyah jer..

adeh..teruk nih..

ps : ramai tau kengkawan opis lama ibu yg ibu jumpa kat konvensyen Pasar Tani tuh..semuanya terkejut tgk ketembaman ibu ni..huhu..maluuuuu!!!

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


10 Responses

  1. kakngah berkata:

    haih… lama gak tak mkn satey.
    ni yg buat nak cari satey mlm ni. hjn2 camni.. sedap gak pekene satey panas.

  2. ppb_ppkp berkata:

    ainiey….perghhh….my feveret tu…. aku byk tu aku sorang ja ngap..hahahah

  3. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    el–> ihik..mmg saja el..

    ita–> ha ah..sataynya leh tahan rsnya..antara yg sedap la kat kawasan sini..

    nur–> ihik..ya la..nur anak tauke satay..leh la makan byk2..mmg sedap makan satay ni..

    mamashasha–> sori la x kasi no tepon…x per ada rezeki aku turun KL lg..aku kasi tau ya..

  4. mamashasha berkata:

    ainey…ko g KL kan nape tak tinggal phone cemane nk contact…aku tau pun coz bace komen ko…tapi tak tau kat ner…mlm tu tgk berita PM ada bg speech kat pwtc…then baru la aku tau ko kat pwtc tu….wei jom kite diet meh…

  5. NurShahFamily berkata:

    yum yum yum mmg nampak sedap…. kalau nur sambil bakar satay boleh abih 20 cucuk hehehhe

  6. [I][T][A] berkata:

    sdaplah nampak satay tu… patutlah order sampai 40 cucuk makan untuk dua org… bleh makan sampai puas kan… makan jerlah selagi berselera nikan…

  7. el berkata:

    saje je tau..kasi aku panas bontot tgk sate2 ni..laparrrrrrrrrrr

  8. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    alyyani–> hehe..ha ah alya..berdua je..mifzal 1 cucuk pun x luak tau..tpkan alya..kitaorg mmg cam tu la..kalau makan satay n x order makanan lain..mmg beli 40 cucuk..huhu..

    zura –> ihik..lebih kurang la..ya..tp aku yg makan byk..asben aku..makan sket jer..psst..skang ni dah benti makan MAB..hajat dihati mmg nak menambah ahli keluarga..hehe..

  9. fazilzura berkata:

    amboi ibu , g kl x roger2 pun..

    40 cucuk? pak ajil makan je dh 20 cucuk.. akil leh abis 5-6 cucuk.. daku sah2 10 cucuk .. wahh besh tu ..

    ** tembam ado isi ke.. lama x order 'stok'

  10. alyyani berkata:

    aaa 40 cucuk makan be2? hehehe.. kitorg kalau makan be2, order 10cucuk je. takpe ainey, sesekali makan satay, pulun abis2an 😀

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge