Pagi Yang Kelam Kabut!!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

pagi ni ibu sgt2 terkocoh-kocoh untuk bersiap ke tempat kerja…antara sebabnya

1) ibu terlewat bangun..kul 6.45 pagi br jaga..asalnya kul 5.00 pg dah bangun..sbb jam loceng berbunyi..ibu tutup..pas tu tido balik hehe..dgn harapan..jam loceng kul 6.00 pg lak berbunyi…alih2 sedar2 tgk kat tingkap, hari dah cerah..huwaaaa…lambat lagi…aduyai..subuh pun sipi je nak ke waktu syuruk..huhu

2) Mifzal bangun agak awal…pastu nak berkepit je nga ibu..huhu..ibu nk membuang pun nak ikut..pas tu tak kasi ibu duk dlm tandas tuh..tarik2 tangan ibu suh teman dia tgk citer katun mickey mouse..nga abah dia x nak pulak..huhu terbantut tau nak membuang..aduyai lagi..

3) ibu selalu iron baju time pagi nak gi kerje..disebab kan dah lambat iron baju pun ala kadar je..pilih baju yg senang digosok kan..nsb baik tudung x yah gosok..baju abah ibu gosok gak..sekali abah ckp..dia cuti plak..huhu..dah buang masa kat situ…adeh..lain kali gosok la baju awal2 kan..huhu..

4) drive gi keje plak..mmg mengekor lori treller la..besar2 gabak2 plak tuh..bawak slow amat..jalan plak..sempit..nak potong pun susah..huhu..menyampah…menyambah..tp situasi tuh mmg hari2 ibu kena tempuhi..

sebenarnya..semua perkara2 di atas ibu hadapi tetiap pagi..bukan pagi td je..pagi2 sebelumnya pun mmg selalu..cam dah jd tabiat kan..hehe..tabiat x elok..kan..

kesudahan..ibu akan sampai lambat ke pejabat…mmg org dah tahu dah..Pn.Wan tuh kalau x kul 8.30 pg x sah sampai ke pejabat….huwaaaa…korang senyap2 tau..tahu kat Pengarah…naya ibu…huhu

PS: eh!..kakitangan gomen kan ada waktu anjal kul 8.30 pg br masuk pejabat..hehe..so kiranya ibu leh sampai on time lg la..huhu..untuk menyedapkan hati..walhal..x dipraktikan pun di daerah..huhu

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


3 Responses

  1. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    nome —>hehe…tu la.. mie lg la duk bandar besar mmg terkenal nga traffic jam ni…yg ainey ni duk pedalaman..tp lori besar tu plak menyibuk kat j/raya tu..mmg buat sakit hati…huhu

    bionic women —>wah..bestnya eily jd surirumah..idaman sy tuh..tp sbb kewangan x stabil lg..kena la keje jugk ni…best kan..sambung tido…sy ari cuti je leh wat gitu..tu pun banyak keje rumah yg tertangguh…huhu

  2. BIONIC WOMEN berkata:

    kekadang klau baca n3 macamni teringat zaman bekerja dulu..ase indu plak..
    ase nak bekerja tetiba melonjak2..huhu

    Tapi setakat ni hepi sebagai sorang surirumah..ahad gosok baju en azmam cukup seminggu bekerja..pas en.azmam pg kijer sambung tido ngan Dhiya sampai matahari atas pala..x senonoh kan?..

  3. nome berkata:

    mie pun lalui keadaan yg sama…kadang2 bangun awal camne pun, tp bile sampai kat jalanraya, terkandas dlm jem…lewat gak sampai…

    but now, mie rempit naik moto…since dari bulan jan tahun nih…lega sket…ari2 sampai awal kul 7.50am…ekeke…

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge