Pagi Yang Bersemangat & Sihat


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


ibu rasa..pagi ni adalah pagi yang ibu rs bersemangat & sihat…kenapa? sbb ibu amik masa untuk bersenam..(hehe..poyo ibu..ni..yg ni ..pun bak citer ihik..x pe suka ni..)

senaman ibu hanya la ber skipping..senang nak melompat2 dalam rumah…idok la ibu nak melompat2 kat luar rumah..malu seh…hehe..

semalam dpt buat 150 kali..pagi ini up sket…dpt buat 300 kali..best rs badan ni bila dah kuar peluh…bangun pagi pun rs ringan sket badan..selalunya berat n sakit kat tumit..org gemuk la katakan..(itu ayat abah time kutuk ibu..huhu)..

ibu suka bersenam di waktu pagi ni..kenapa? sbb budak tecik itu..masih tido..kalau x..dia la paling suka..nak ikut melompat sama..lompat nak dekat nga ibu plak tuh..kalau kena tali skipping tu cemana? pas tu sibuk berebut tuh..nak pegang tali skipping tuh…huhu..x senang ibu nak berexercise..kalau ada dak boboy tu nak join sama..

:: benda alah ni..pas ni akan menemani pagi2 ibu..hehe..insya Allah ::

:: 300 kali dlm 30 minit..tp banyak benti2..x larat weh..ok la kot untuk permulaan ::

:: kasut sukan…haha..pakai..jgn x pakai..walaupun senaman dlm umah..hehe (baru beli semlm…) ::

jom kengkawan…kita hidup secara sihat..

nota ringkas : kenapa ibu bersemangat skang ni nak bersenam…sbb dpt galakan dr asben n kawan baik ibu..kawan yg sgt2 rapat..tp kami berjauhan..kawan ibu tu namanya ziela..org sarawak n duk di lawas…memula kawan ibu ni la yg duk bercerita dia bersenam skang ni..senaman skipping..ziela sgt2 galakkan ibu untuk ikut caranya…tu yg ibu pun ikut sama ubersenam ni..tambah2 ada kawan..pas tu tiap2 hari report..hari ni..dpt buat baper kali..hehe…mmg sgt seronok..sbb kami ada misi yg sama..nak kuruskan badan dlm masa 2 bulan ni..moga berjaya…n doakan kami..aamin…

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


5 Responses

  1. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    bed –> puasa x hari ni..huhu..aku diet ni..uhuk..

    suhida —> aku beli kat JJ Kinta City, Ipoh…ha ah..senang yg ni..kita x yah kira..tu la pasal..dak tecik tuh..sengih tgk aku lompat..dia pun sama lompat..huhu

  2. suhida berkata:

    ainey,
    mana dpt tali skipping tu.syok nye
    takyah kira
    kekeke..lawak ar leh bygkan time mifzal tgh kacau ko berskipping.kekeke…

  3. mamashasha berkata:

    haha…insyallah aku puasa esok…haha ntah pape aku ni jumaat dh dinner baru nk start…kui3x

  4. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    bed –> hehe…tu la pasal..kalau dah guna..x daknya aku nak pakai dlm rumah…jom follow..kita kan nak kurus..kalau ramai2 ni seronok sket..wah..bagus kau puasa…aku nak poasa gak..tp x tau bila nak start..ada 1 hari je kena ganti ni..abah mifzal..selalu gak kutuk..tp biasa la..sure dpt kutukan balik..hehe..sbb abah mifzal pun sama je debab ngan ibu mifzal ni..hehe

  5. mamashasha berkata:

    haha bagus2 patut nampak elok lagi sport shoe tu…tak jejak tanah lagi rupanya…bagus ainey….aku ikut ko….tapi tak gerak2 lagi…next week aku nk puasa dulu…hik3x….abah mifzal selalu kutukke? lebey kurang je dgn papa shasha ….

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge