Mata Baru


Uhuk..cam apa jer tajuknya kan..apa dah jd pada mata ibu? ada lama ada baru..!!!


ini la dia..mata baru ibu..yg lama dah buruk..al-kisah sebenarnya..dah lama dah ibu x pakai spek..seingat ibu..memula ibu pakai spek masa kat U dulu..pastu ibu ni lak jenis yg bukan suka pakai..pakai sekejap pastu tanggal (almaklumla power x tinggi sgt..kalau jarak dekat tu still leh nampak) ..kalau nak ikutkan ini spek ibu yg 5..n ada gak waktu-waktu yg ibu pakai contact lens…

kira-kira dah setahun lebih la ibu x pakai spek..dlm waktu tu ibu selalu pening kepala..mungkin sbb effect x pakai spek tu kot..so..ari ahad lepas..sebenarnya x rancang pun..gi jenjalan kat tesco kampar tu..tertengok la kedai cermin mata focus point ni..ada sale..tetiba nak test mata…salesman tu cakap..ibu punya power x tinggi (hmm..mmg dh tau..) tp silau tinggi..sbb tu selalu sakit kepala..tambahan kerja hari2 drive n mengadap komputer..

so ibu amik keputusan nak buat spek..kali ni berazam..nak pakai bebetul la..sayang gak..kat duit yg melayang..setiap kali buat spek kan..bukan ringgit2 je..tp beratus..uhuk..

uhuk..mcm x cun jer pakai spek ni (errk..mcm la selamani cun..keh..keh..)..nampak muka ibu makin lebar..uhuk…x per la….asal dah x pening2 dah..

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


7 Responses

  1. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    ihik..korang ni..comel ke? malu aku..ekekek…puji ikhlas ya..

    to siti : nnt..sabar..aku mmg nak tunjuk umah br aku tu..opps..umah sewa baru aku tu..tp skang lum siap kemas n masih berselerak..dah siap nnt aku shoot gambar ya…sabar ya..

  2. D.O.U.B.L.E...S berkata:

    mana gambaor umah baru..wei..nak tengok…

  3. Bed berkata:

    comel jek aku tgk….

  4. nasz berkata:

    AHA!! COMEL!!

  5. fazilzura berkata:

    tetap nampak comell

  6. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    tu la ryn..tp yg aku pasan..masa tempoh aku x pakai spek tu..bila cek balik mmg silau naik..power maintain..silau lak jd tinggi…

  7. KasiH berkata:

    Aku pun ada spare mata tu…in case drive waktu malam/hujan sebab daku pun silau sgt tinggi…pkai suka suki je…dulu rajin gak pkai but now…mlsnya..adam suka tarik2..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge