Lega Dah Bayar Yuran UUM


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

ya…mmg sgt lega bila dah bayar yuran….seminggu lagi nak start semester 2 ni..n ibu dah bayar yuran ni awal bulan Julai lg..kemain semangat…huhu bukan apa takut duit abih..duit yg ada pun terpaksa mengorek2 tabung..kalau abih gak x tau la nak cari tang mana lagi..huhu..

Gambar : Slip Pembayaran Bil

Total yuran UUM untuk Semester Julai 2011/2012 ni adalah berjumlah RM1978.00..sket je lagi nak cecah RM2000.00…mahal tul kos utk mendapat ilmu kan..x pe lah…kena redha..kerana ini lah jalannya untuk maju ke depan.. 😀

Semester Julai ni ibu daftar untuk 5 subjek dengan 13 kredit hours..biasalah..belajar PLK ni mana leh amik banyak2 subjek cam budak full time kan..jenuh la..kan mana kerje..mana study..takut x leh catch  up je nanti..huhu..1 jam kredit hour dikenakan yuran sebanyak RM150.00 so total up utk 13 jam kredit adalah RM1950.00, lagi RM28.00 kena bayar untuk yuran perpustakaan dan yuran Majlis Perwakilan Pelajar…hmmm…

hope semester dua dan seterusnya ini, ibu dapat score seperti sem lepas..tp kena la usahakan kalau nak berjaya…hope semangat ibu masih kuat dan dapat harungi segala rintangan dan cabaran belajar ini secekal hati dan berjaya…kawan-kawan pun tolong doakan ya.terima kasih…

ps : bestnya if cam OUM, yuran pengajian semester seterusnya x perlu bayar if dapat result cemerlang…hmm.. x pe lah 🙂

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge