Lawatan Ke Office Ibu


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


Ada seorang officer…telah membuat 1 lawatan spot check ke opis ibu…n officer tu juga akan membuat report kepada Pengarah Negeri kerana ketika lawatan beliau..katanya…

“opis ibu x dak staff..so mcm mana kalau ada pelawat lain datang..staff x dak..sapa nak layan? setiap opis wajib kena ada staff…sekurang2 sorang…!!! ada paham…jgn nak mengular time pejabat ya…”

adeh…ganas officer ni sound ibu…aduhai..sure kena marah nga bos ni…mmg bos dah pesan dah kat semua staff..kalau nak gi memana….kena ada sorang jaga pejabat…selalunya cik kerani la..yg kena tinggal..

jom..kita tgk..sapa officer yg garang ni..
.
.
.
.
.
.
.

:: ooo…ini la officer yg x bertauliah ni ya ::

:: sibuk membuat tinjauan ::

:: gaya mcm seorang Pegawai Audit Tak Bertauliah jer.. ::

:: nak check apa lg encik? ::

:: mana staff lain..biasa ni…mengular time keje ya..marah officer ni..huhu takut ::

:: see kosong..mana ada orang… ::

:: close-up sket..yang ada partition bercermin tu la tmpat ibu membanting tulang..hehe special sket..staff lain x dak cermin… ::

“Adeh….encik…encik officer datang time bila? mmg la x dak orang…encik datang time hari cuti…hahaha…”

hehe…sebenarnya semalam ibu singgah pejabat sekejap..mengambil barang yg tertinggal..pas tu ada keje yg kena buat n kena siapkan seblm isnin ni..sebelum tuh ibu ke Bidor..uruskan mengenai rumah yg ibu nak beli tu kan…gi sign Construction Agreement…nnt next entry ibu citer sket pasal kisah ni…

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


3 Responses

  1. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    ney —> hehe..tq..

    alyyani —> ihik..pekerja berdedikasi la katakan..keh..keh..x dak la..asalnya partiton cermin tu dpt 1 set je state kasi..so kalau letak meja depan..x sesuai..sbb kerani depan kena layan tetamu yg dtg..kalau nak letak kat 2 meja yg belakang tuh..x matching..hehe..so dpt la kat ainey..tp kalau ikutkan mcm pc yg flat skrin dpt kat ainey nga bos je..staff lain still pakai pc yg monitor gabak tuh..dah mintak baru nga state pun sampai skang xdapat..huhu..

  2. alyyani berkata:

    mmg betul mcm pegawai melawat kawasan nih. hheheh.. muka pun serious je. nape partition ainey je ade cermin? boss la tu ek? 🙂

  3. ney berkata:

    alaala,comey nye nye la officer garang nie~

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge