Kudapan Di Petang Hari


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


Entah kenapa entah…terliur plak nak makan coklat…mana tetiba dtg keinginan ni…

kemudian ibu terus merengek dgn abah..ckp nak makan coklat…

Ibu : Abah..ibu nak makan coklat
Abah : okay nnt abah gi beli
Ibu : Coklat tau..bukan gula2…cadbury ke..tau..tau!!
Abah
: Ya lah..

x sampai berapa minit…abah terus bersiap nak ke kedai belikan ibu coklat..hehe.. hati berbunga2…cepat je abah turutkan kemahuan bini dia yg suka mengada2 ni…

sblm dpt lepaskan idam makan coklat ni..ibu makan la dulu kek lapis raya yg belum abih..letak dlm peti..so masih elok lg..

:: yummy..Lapis dari Sarawak ::

dalam setengah jam..baru abah balik..pelik ibu..napa abah lambat balik ni..walhal kedainya dekat aje..tp still jauh la kalau nak jalan kaki..hehe..

kata abah..dia gi amik baju melayu yg ditempahnya kat kedai cina di pekan..oo..patut la lambat..

:: ini la hasil belian abah…ibu suka..ibu suka..ada cadbury..ada kibder bueno..ada kit kat..ada nips..ada cadbury lg ::

coklat2 ni coklat yg biasa2 la yg ada kat pekan kecil ni..nak cr yg best2 kena gi pekan besar la..huhu..ok la kan..yg ni pun..sekurang2nya lepas la idam ibu tuh..

ntah apa ntah ibu ni kan..mcm budak2 plak nak makan coklat..ooh ya..mifzal pun kaki coklat jgk..so kongsi la makan nga mifzal..tp mifzal x leh makan banyak2 sgt..nnt gigi rosak..hehe.. ke ibu nak bolot sorang?

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


2 Responses

  1. cikgu isza berkata:

    seronoknya dapat bermanja..
    😀

  2. SyUhAdA berkata:

    sedapnye mkn coklat..
    nk ckit..
    hehe~

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge