Kegemaran Ibu : Nasi Kerabu


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

ok..skang mood nak berblogging dah timbul balik..pagi2 masuk ofis…rs nak update blog plak..hehe..amik ms sket sblm buat keje…oh..pagi ni ibu ada meeeting dlm kul 10 pagi..last minute punya meeting…hr ni nak meeting smlm baru tepon bg tau peserta..hmmmx suka tul ibu kalau buat last minute meeting nih..kelam kabut tau nak prepare..surat jemput mmg x sempat buat la..by call je..huhu…

eh..melalut ke meeting plak ibu ni…ni ibu nak citer pasal makanan kegemaran ibu ni..hehe apa lg kalau bukan Nasi Kerabu..mmg favorite la..sbb dr kecik lg makan nasi ni kan..alah org kelantan…biasalah kalau suka makan nasi kerabu ni..

ok..sejak merantau dari Kelantan ke 2-3 tempat dlm Malaysia ni (Kuala Lumpur, Gombak, Kuala Lipis, Perak) mmg susah sgt nak jumpa nasi kerabu yg sedap..ramai yg jual nasi kerabu..tp kebanyakkannya x menepati selera ibu…dlm erti kata x sedap…tp ya la selera kan masing punya rs..mungkin ada yg kata sedap kot…lidah memasing la kan..sbb ibu org kelantan, ns kerabu ni kan makanan org kelantan, so ibu boleh tau mana yd sedap n yg x kena nga selera ibu..

ada sorang akak ni jual ns kerabu berdekatan nga office ibu…n ibu suka sbb masakan dia sedap..lg satu ibu salute sbb dia bukan org kelantan tp buat nasi kerabu sgt sedap pd ibu..even org kelantan sendiri pun ada yg buat x sedap tp akak ni leh buat sedap..hehe..seronoknya sbb hari2 kalau dia jual ibu sure akan jd pelanggan dia..yg bestnya..nasi kerabu harga RM2.50 je tp banyak nasinya..bila makan kenyang sampai petang..hehe

nasi kerabu sedap

:: nasi kerabu akak (hehe..lupa tanya nama) yg jual dekat office ibu..sgt sedap ::

smlm..akak ni x berniaga plak…so x dpt la ibu makan ns kerabu ni..tp ms singgah beli makanan kat bidor..ada kedai tuh jual nasi kerabu gak..siap promote kat ibu yg dia ada jual ns kerabu..ibu ni kan peminat nasi kerabu..sure nak try makan..sedap ke idak..so order la 1 bungkus..so total smlm…sekali nga nasi goreng australia 2 bungkus n segelasn air tembikai ialah RM16.00…ibu x tau pun harga nasi kerabu tuh berapa…tp mungkin dlm RM4.00 kot sebungkus…rege ibu tu x kisah sgt sbb standard la kan sini..tp rasanya mengecewakan ibu..mmg x sedap pun…huhu…

hari ni…akak yg jual ns kerabu sedap tuh ada berniaga tp ibu x dpt beli la hari ni sbb pg n tengahari ada makan free la plak..esok la agaknya..hehe

– Ibu Mifzal Arsyad –

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge