Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Jom Join Projek Disember DJ2B – 31 Blogger


Berminat untuk ibu menyertai Projek Disember DJ2B – 31 Blogger anjuran Cikgu Dahlia. Projek ini dikatakan bertujuan untuk membantu blogger-blogger baru yang baru menapak untuk mendapat trafik dengan mempromosikan link atau url blog peserta di bloglist blog Cikgu Dahlia. Ini secara tidak langsung dapat membantu memperkenalkan blog-blog baru dalam dunia blogging ini. Oleh kerana, blog ibu pun trafik tidak lah begitu banyak, jadi ibu berminat untuk menumpang populariti blog-blog yang lebih popular. Hehe. Jadi, ini adalah entri untuk mencukup syaratkan penyertaan ibu. Sebelum itu, ibu sertakan link entri blog penganjur iaitu Cikgu Dahlia, untuk rujukan kawan-kawan blogger yang ingin turut menyertainya.

Projek Disember DJ2B - 31 Blogger

Banner projek. Jom join!

Cara Menyertai Projek Disember DJ2B – 31 Blogger

Buat sebuah post tentang kenapa perlu DJ memilih anda di antara 31. Tajuk post adalah bebas dan mengikut kreativiti anda! Jangan buat post cincai2 k. (DONE)

Okay, kenapa ibu hendak sangat tersenarai di dalam projek cikgu dahlia ini? Okay sebab-sebabnya adalah seperti dalam senarai di bawah.

  1. Ibu kagum dengan kepopularitian blog dan juga ketinggian trafik blog cikgu muda ni.
  2. Selalu berangan, bestnya kalau blog ibu juga sefamous blog Cikgu Dahlia. Aamiin, moga dimaklu
  3. Ibu memang impikan traffic yang tinggi, tetapi ibu ini sangat kurang usaha dari segi mempromosikan blog Ibu Mifzal ini. Ya lah, kadang-kadang mood berblogging ini on off..tp ibu tetap make sure blog ni berupdate setiap hari..
  4. d) alhamdulillah..blog KMA ni boleh dikatakan banyak jugak menerima BE..untuk tahun ni sahaja dah 38 BE blog ni dapat daripada Nuffnang…rugi tau bila ada banya BE tp trafik x de..peluang utk dpt income yg banyak terbazir begitu sahaja..w/pun kurang usaha memprosmosikan blog ni..tp bukan bermakna ibu x berusaha lgsg kan..even dgn kekangan waktu terluang yang sgt kurang..tetap berblogwalking..cuma kenkadang x sempat nak tinggal jejak..kesannya kurang la lawat balas dr kengkawan blog..so kurangla trafic..jd sbb cikgu dahlia dah offer peluang untuk share trafik dia dgn mempromosikan blog2 terpilih..apa salahnya ibu cuba kan..
Wajib sertakan analisis trafik anda terkini selama seminggu (graf hijau Nuffnang) dalam blog post tu. (DONE)

Statistik Pengunjung Blog

Ada tak yang cakap sudah okay traffic blog seperti ini? Sebenarnya, visitors yang banyak (pada ibu lah) adalah disebabkan selepas ibu menggunakan khidmat up traffic daripada http://www.wisernet.org. Ibu hanya ingin mencuba dan merasai perasaan bagaimana bila blog kita punyai visitors yang ramai. Kerana, kebiasaannya visitor blog ini, sehari tidak sampai 100 visitors pun. Tetapi, bila guna service daripada Wisernet ini, terus visitors mencanak naik beratus-ratus pengunjung. Cuma, ibu rasa macam tidak sedap hati pula. Terasa visitors itu bukan genuine sahaja. Jadi, selepas mencuba selama sebulan, ibu ambil keputusan untuk tidak mahu lagi menggunakan service itu. Ini kerana, ibu hendak pengunjung membaca blog ibu kerana mereka suka blog ibu. Bukan disebabkan sistem promote visitor macam itu. Huhu, berblog biar lah ikhlas kan.

Mesti ada backlink ke entry ni. (DONE)

Projek DJ2B – 31 Bloggers

Tinggal link entry anda di sini dengan cara seperti berikut: (DONE)

<a href=“http://www.keluarga-mifzal-arsyad.com/2010/11/jom-join-projek-disember-dj2b-31.html” target=’_blank’>Jom Join Projek Disember DJ2B – 31 Blogger</a>

Okay. Entri Siap. Hope, terpilih. 😀

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


3 Responses

  1. nur berkata:

    wah.. banyak traffik tu
    ALL IN ONE

  2. SyUhAdA berkata:

    gudluck akak…~

  3. DaHLia berkata:

    salam..

    baru nk ckp tinggi trafik tu..
    DJ pernah try gak servis tu..yg percuma sehari tu, tp sebab tengok xde banyak lebih mana..takat dalam 500, so sbb tu rasa usaha sendiri jer..huhuh..

    anyway, u're qualified 😀
    tunggu DJ bg backlink okeh

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge