Jadual Final Exam Semester 3 : Bersedia Dah Ke?


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

adusss..bila pikir bab study n peperiksaan ni mmg kecut perut..serius, sem ni ibu mmg x de mood nak belajar..paksa diri je ni..huhu..cemana nak buat?

slip

bila tgk jadual periksa..dah x lama dah nak final exam untuk semester..tambah tolak lg 3 minggu je nak exam..tp preparation non ado…malas lah..mood x de la..banyak keje opis la..anak dengan abahnya kacau lah..n 1000 lg alasan yang dibuat utk elakkan dar pegang buku,,huhu..”tepuk dahi sendiri”

Bukan ibu, saja yang rasa begini..ramai gak kengkawan sama belajar pun rasa yang sama..masuk sem ke-3 ni semua dah mcm boring je..byk benda nak kena berkorban..TAPI tu la..kalau ikut hati, mati nnt..so ikutlah akal..kena belajar n lulus dengan cemerlang..dah la sem lepas result dah turun..sem ni kena up kan balik..

mungkin bila tgk nama subjek ramai yg ckp..”ala x susah mana subjek2 nya” tapi pada orang dah berumur cam ibu ni..agak susah…nak kena baca lah..kena faham la…menghafal la…nak buat nota toyol la….(opps…ibu x buat ya.toyol2 ni..saja je tulis tu..hehe)..al-maklum la dah lama tinggal zaman sekolah ni..

apa-apa…ibu kena ingatkan diri..peperiksaan akhir semester dah dekat,,kalau x start enjin dari skang..bila lagi…last2 minute? jangan..jangan…nnt menyesal..huhu

ps : doakan ya kawan-kawan.

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


10 Responses

  1. Hafizul berkata:

    bila tengok jadual periksa ni, rasa makin bersemangat nak stado..hehehe
    Jom baca entri di blog Hafizul : Demam Contest Eyriqazz vs DenaihatiMy Profile

  2. eiela berkata:

    gud luck akak
    Jom baca entri di blog eiela : Nasi Kerabu Lauk Ayam Atau Ikan?My Profile

  3. puanbee berkata:

    Oh selamat berjaya ibu .. dasyat .. seronok tengok org belajar ni
    Jom baca entri di blog puanbee : Cenderahati Dari #jumpadenaihatiMy Profile

  4. titan berkata:

    dah tak nak belajar lagi. takut dengan exam. haha..
    Jom baca entri di blog titan : Edisi Siasat – Buat Duit dengan HzToursMy Profile

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge