Entry Tiada Gambar Lagi


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

2-3 hari ni asyik buat entry tiada gambar je…sbb ibu mmg sgt jarang n malas nak men”yenap” gambar..even guna camera handphone…mgkin sbb mmg jenis yg x suka bergambar sgt kan.. tp x kisah la ya..kalau boring..ibu x leh nak buat apa la..hehe

sblm ni duk cerita pasal study ibu je kan…kali ini ibu nak kisahkan cerita sedih plak…..pd ibu mmg sedih la..handphone samsung wave ibu yg ibu br pakai 3 bulan dan rosak..screennya rosak..sbb terjatuh..aduh quality cam apa je kan..beli beriban tuh…..sedih sgt…abah la yg jatuhkan…kisahnya terjadi masa hari khamis lepas..masa tgh nak makan mcD kt KL Sentral…ibu beratur beli makanan..n abah duduk ‘chop’ meja..beg UUM ibu tinggalkan kat abah..dlm tu ibu masukkan handphone ibu…after dah siapbeli mcD..kami makan cam biasa..ntah mcm mana..ibu tergerak hati nak check handphone ibu..sekali tgk dah rosak..screennya gambar dah jd warna hijau, biru n hitam…n x touch screen pun x function dah..ibu tanya abah…

ibu : “aik…cemana leh jd gini..td elok je..”
abah : “eh ya ke..jd mcm mana?” (buat2 cam terkejut…)
ibu : ” abah buat eh…abah jatuhkan ya
abah : ye ke? (mcm x nak ngaku tuh)..ya la..abah hantar baiki la..
ibu : “mcm mana leh jatuh? abah letak beg ni kat mana? (sambil tunjuk beg UUM)
abah : “abah letak kt sini…(sambil tunjuk penghadang tepi meja)…alah jatuh pun atas meja (sambil gelak..x de rasa bersalah lgsg..)
ibu : ya ke..ni bukan jatuh atas meja nih..ini jatuh atas lantai ni..(sambil muncungkan mulut)

geram..marah…sedih? ya la mmg la rs gitu..tp nasib baik la leh control perasaan tu…sayang kan suami…reda je la benda dah jadi nak buat mcm mana..

ibu : ok..abah ganti handphone ibu..ibu nak samsung galaxy s..tak kira..
abah : (gelak)..alah boleh baiki ni…(sambung gelak lg)
ibu : ah..x kira..x kira…nak samsung galaxy s jugak..
abah : mana buleh..kalau ganti yg sama boleh la..

hehe..nak tergelak pun ada jgk..gelabah dia suh ganti yg lg mahal..hehe..x pe buat masa skang pakai dulu la tepon yg lama..nsb baik ok lg..kalau x, bertelefon rumah je la ibu…

ok..itu 1 kisah..

kisah kedua..berlaku semalam kelmarin…ibu habis kelas dlm kul 6.30 ptg…kemudia berkejar la ke stesen LRT STAR yg berdekatan nga IPB…naik teksi..mujur ada kawan sekelas..dah la time tu hujan..w/pun x lebat tp tetap jugak basah la sket baju…

sampai LRT..berkejar plak ke KL Sentral..nak naik komuter..berpecah nga kawan ibu sbb dia nak naik bas kt kota raya…sampai di KL Sentral..tersilap naik komuter plak..naik yg hanya sampai sungai buluh je..ibu nak naik komuter yg ke rawang..so berhenti kt stesen Kepong Sentral…tunggu dekat 30 minit…br naik komuter ke rawang..sampai rawang…tunggu plak komuter nak ke tanjong malim…dekat 45 minit gak tunggu..br la bergerak dr tanjong malim..ms tu ibu dah berkira dah..kul berapa akan sampai tg malim..n kul berapa ibu akan sampai sungkai…

kepala pulak masa tu berdenyut..sakit..mungkin sbb kena air hujan…mmg rs nak sampai cepat kt umah…sampai tg malim dlm kul 10.15 mlm..singgah kejap beli air kt kantin KTM..konon nak makan ubat la..sesambil jalan ke kereta..ambik kunci tekan la kunci alarm tuh…aik…tetiba jd x sedap hati..apa pasal x de respon ni..alamak…buka pintu secara manual..try hidupkan enjin..x dapat hidup..sekali check kt punat lampu…tuh…aduhai..ibu lupa tutup lampu kecik masa nak ke KL hari Sabtu tuh…nak cepat sbb duk terkejarkan komuter…

aduhai..terpaksa jgk la menelefon abah suruh dtg ambik..tp rs nak menangis bila abah x angkat call..dah agak ni..sure abah tido ni…ibu pun terbayang la yg ibu kena bermalam dlm kereta..huhu..takutnya..tp dlm masa yg sama ibu x putus asa menelefon abah n akhirnya berangkat…boleh la balik umah n tido lena..

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge