Bulu Mata & Pipi Mifzal Arsyad


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Kisah Pertama : Bulu Mata

hehe..ternganga mulut anak ibu ni..tgkkan citer kartun kegemarannya..ms ni kalau x silap ibu..mifzal ralit duk tgk Mickey Mouse Clubhouse..hehe..
pasan x bulu mata mifzal…ibu sgt2 jeles..(leh ke gitu)..bulu mata mifzal panjang..kalah bulu mata ibu..ibu mmg suka tgk org pompuan yg ada bulu mata lebat n panjang..tp bulu mata mifzal ni bukanla sbb kenan ibu suka tgk bulu mata panjang..tp mmg genetik mifzal la kot..sbb abahnya mmg memiliki bulu mata yg lebat dan panjang….agak ralat kan..kalau pompuan yg ada bulu mata panjang mmg lg sesuai kan..huhu….

Kisah Kedua : Pipi

ok…gambar ni plak…ibu nak citer ttg kulit mifzal yg allergic n sensitif….kalau kena gigit semut ke nyamuk ke…mmg cepat la merebak..jd cam kudis gitu..bukan pipi je..tangan n kaki pun sama kena..memula ibu ingat leh hilang..so ibu just bubuh cream je la..sekali tgk..makin teruk..tambahan mifzal ni plak..bila gatal..dia suka garu2..kdg2 tu sampai berdarah2…last2 ibu bawak pi jumpa doc..doc ckp ni allergic..kena cucuk..kasi hilang semua (ayat doc tu lah)..pas tu doc pesan..jgn kasi makan seafood..doc pun ada bekalkan ubat minum sekali..lupa plak ibu nak snap gmbr…

ms nak cucuk ubat kat bontot mifzal..kan..doc tuh bukak la seluarnya..sekali tgk masih pakai pampers..doc tu gelakkan mifzal..”aya….maasih pakai pampers ni..sudah besar..” sambil2 tepuk bontot mifzal..ibu sengih je lah..hehe..kena train x pakai pamper la pas ni..

kesian plak dgr mifzal menangis kena cucuk kat bontot..“x per la dik..sket je..adik nak sembuh kan..

ok..itu saja kisahnya…

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


6 Responses

  1. ain fathihah berkata:

    saya pun jeles dgn bulu mata adik ni~ wuu huhu

  2. BIONIC WOMEN berkata:

    salam
    Dhiya pun memang sensitif ngan nyamuk n semut tapi xder a sampa kudis just berparut itam2..jadi x cantik kaki anak daraku itu..huhu..bila pakai gown mesti org tanya kaki dia kena aper..huhu..malu3

  3. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    izan ishak —> hehe..tu la..ms ngandung dulu pun selalu ckp kat baby dlm perut..nnt bulu mata ikut abah ya..hehe..bila kulit sensitif ni..jd x licin dah..n pas tu sure berparut kan..

  4. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    alyani —> hehe..tu lah..ainey pun jeles…huhu..hopefully cepat la sembuh…

  5. Izan Ishak berkata:

    yup! sgt comel tgk mifzal berbulu mata panjang n lentik camtu. teringat anak sedara izan masa kecik2 dulu… la ni dah bujang, hobi suka gentel bulu mata….haha…

    kulit sensitip tu pun mcm anak2 izan. kalau naufal siap cakap…kulit nau kasar ye ummi, sbb izan suka pegang2 nak rasa kulit dia…

  6. alyyani berkata:

    amboi bulu mata mifzal, kalau pompuan ni tak yah pakai bulu mata palsu dah ni. kulit sensitif ye, sian dia..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge