Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Botol Susu Mifzal Arsyad


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

  semlm gaji ibu dah masuk..terkejut jugak..sepatutnya masuk 25hb tp semalam br 22hb..apa lg hati pun berbunga2 la..ibu bagitau abah yg gaji ibu dah masuk..abah pun try check gaji dia..aik..abah punya gaji blm masuk..ya la kalau ikutkan gaji gomen staff bulan ni sepatutnya 25hb @hr khamis ni..FAMA je yg kasi gaji awal..hurray…alhamdulillah..di waktu tgh sengkek ni..hehe..ya la..bulan ni paling lama menunggu gaji masuk..


ok la..kita lupakan kisah gaji tuh..ni nak citer kisah botol susu mifzal..smlm ibu ke kedai baby u & me kat Bidor, niat nak cr botol susu baru kat mifzal..cr punya cr..ibu nmpak la botol susu brand MAM ni yg BPA Free tu kan..ibu pun ckp la dlm hati..” la ada upernya kat sini jual..”  ibu pun decide la beli botol susunya..regenya mahal la sket dr botol susu biasa yg selalu mifzal guna kan..teat nya pun besar dr yg biasa..

:: ni plak uper teatsnya..besar la dr yg besa guna ::
:: imej dr www.mambaby.com ::
so, balik umah, ibu bancuh la susu mifzal dlm botol susu baru..wisau gak memula takut dia x nak isap..sekali mmg betul dia x nak isap..huhu..rs teats dia tuh terus baling botol susu tuh..adeh..pas tu mengamuk nak minum susu dlm botol lama..geram gak la ibu..memula ibu paksa gak minum..ya la dah la ibu beli memahal..sekali x nak minum plak..geramnya..last2 x sampai hati dgr dia nangis..ibu pun tukar la botol susu tuh..bancuh susu dlm yg lama punya..dan2 tu gak benti nangis..elok jer isap..sambil layan citer katun..uhuk..mifzal..mifzal..botol susu lama hak yg murah gak yg adik nak ya..
:: ini la uper botol susu lama mifzal..kan teat dia kecik je.. ::

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


4 Responses

  1. aqis090209 berkata:

    balqis guna botol MAM ni jgk dr kecik lg.. color pink lg..sepasang..sib baik dia nak..mungkin sbb mase tu kecik lg kan..

  2. AieZa berkata:

    ainey.. xpernah plak banding harga MAM ngan dr brown.. aku rasa prob mifzal nih dia confuse botol wide neck (aku panggey botol gemok) ngan botol standard (aku panggey botol kurus).. tp dr brown byk accesory ko kena tuko nnt.. leceh sebenarnya.. mcm aku dh terjebak so mcm malas nk tuko lain.. mcm ko elok la cari botol BPA free yg lain.. try test tgk kat sini (http://www.mybbstore.com/webshaper/store/viewCat.asp?catID=51).. aku beli kt sini la.. sume botol kt dlm list nih BPA free.. tgk list sini dulu.. klu lbh kurang botol lama leh la ko beli…

  3. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    hehe..sila jeles ya..gaji ku dah masuk..

    oo..dr brown pun ada jual jgk kat kedai tuh..rege lg mahal dr MAM kan..huhu…dr brown teat dia kecik kan..try beli yg tuh la plak..x pe la melayang $$$ pun..tp sedih betul aku..mifzal x mau isap pakai botol susu baru tu..

  4. AieZa berkata:

    wahhhh dah gajii.. sgt jeless ok….

    aku pun smlm beli online botol hana.. tp beli botol yg sama dr brown gak tp yg BPA free.. huhuhu.. abis $$$ tp xpela.. botol tu dh patut tuko pun.. mcm dh berlomot je aku tgk.. xberani nak beli botol lain bg hana sbb takut dia xmo.. sebab pernah bg tommie tippi dia buang botol sbb xsuka putingnya..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge