Akhirnya Ibu Tergoda Jua!!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

huhu..huhu..sebak sat….rs sgt menyesal ni….akhirnya setelah 12 hari berdiet tanpa NASI…ibu tergoda jua….apa la ibu ni..br 12 hari pun dah x leh tahan…

ades…pas makan br rs menyesal…hahha…gelakkan diri sendiri…alkisahnya gini…ptg semalam ibu mengular awal balik dr opis…sampai umah..tanya abah..dia ckp lum makan..so ibu tanya la abah nak makan apa? abah ckp masak je la apa2…so ibu pun asah skill la masak (ibu sgt2 jarang masak..selalu beli..huhu)..masak simple je..ada la 2-3 lauk kan…n ibu plak..mmg tengahari x makan kan..minum JM5 jer..dah terbau aroma masakan tu apa lg..mula la setan tu galak duk goda..alah makan sikit je bukan naik balik berat pun…n ibu plak mengiyakan je…ia jgk..mkn sket je..x kan la jd gemuk (walhal..mmg dah gemuk..haha)

so..ibu pun sekali la nga abah melantak nasi..sepinggan..lauk udang masa kicap Agromas nga ayam goreng tepung berempah..pastu sayur sawi…nasi amik sket je..tp rs cam lebih dr separuh..hehe..

makan punya makan kan..ibu x abih plak..selalunya kalau takat nasi banyak tuh..abih ibu bedal n selalu nya bertambah..ni plak..ibu dah x leh nak masuk dah nasi tuh…rs perut dah penuh…huhu..nasib baik x abis makan…kalau x lg menyesal..huhu….

ngadu kat abah sbb rs menyesal sgt makan nasi…n pastu abah balas la balik..huh dah makan br nak nyesal…piraaah!! (eh..yang piraah tuh..ibu yg tambah ya..hehe)..ya..la..ya la…abah..ibu ngaku la..silap ibu..hehe..

malam plak..lum kul 9 mlm lg..ibu dah lena..ngantuk + peruk penuh…dak mifzal cam biasala..main je kejenya sambil tgk tv…sambil ditemani oleh abahnya…

tup…tup..tup..ibu terjaga kul 12.30 mlm…sekali sakit perut daaa…!! berlari la ibu masuk toilet..yg dak mifzal plak..excited tgk ibu dia bangun..pun berlari sama dlm toilet..lum ibu sempat kunci pintu..dia pun meluru sama..haha..pas tu tunjuk bathtub..nak main air..ibu x layan..sbb ibu ada projek lg penting nak diuruskan..(buang air besar daa!!)..adeh..sakit perut..abih kuar semua..nasib baik..hilang sket rs menyesal makan nasi td..keh..keh..keh..esok sambung diet balik..huhu…itu la kisahnya..

Nota : korang jgn muak ya nga citer diet ibu yg yang yang yok dietnya ni..hehe

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


6 Responses

  1. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    nasz —> sbb pikirkan tak per la yg tergoda tuh..huhu..

    dayah —> target ainey kalau leh x mau makan nasi sampai abih minum JM5 3 kotak tuh..tp akhirnya x berjaya…

    gooswberries —> hehe..mujur cepat kenyang..kalau x..mau berpinggang makan tu..huhu

    bionic women —> sedihkan…kalau kita beria diet tp turun sket je..kan..ainey minum jus diet mate 12 hr..turun 3.7 kg jer..cemana la org leh turun banyak ya..

    suhida –> seminggu sekali..takut risau jd sehari sekali plak..huhu..

  2. fazdarazat berkata:

    takpe,slow2…seminggu sekali takpe.

  3. BIONIC WOMEN berkata:

    salam ibu..
    samalah kita berdiet tanpa nasi.makan sayur ngan ikan jer.. eily nih dah hampir 2 bulan tnpa nasi tau, sampai tgk nasi pun x selera dah tp 2 kg jer turun..sedih dgt..jm5 ibu menjadi ker?…skali skala menjamu selera aper salahnya..kekadang sian gak kat laki kita kan?.husband eily slalu kata x best makan ns sorg2.huhu

  4. gooseberries berkata:

    heheh..bukan selalu kan. tp kira ok la sbb da mula cpt kenyang. so chayok2..hee 🙂

  5. Dayah berkata:

    teruskan usaha, tapi jgn le sampai seksakan diri…12 hari tu..mmg dasat la..kalau dayah , perghhh 2-3 hari je kot tahan..

  6. nasz berkata:

    tak pe la, slow2 la ainey. jgn tahan sgt keinginan nak mkn tu. pas ni sambung diet balik eh. jgn skip lg. hehehe

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge