Seronoknya Raya Di Kelantan


Seronoknya Raya Di Kelantan

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Tahun ni raya giliran kat kelantan…semua adik beradik ada kecuali kakak ibu yg duk kat penang..tahun ni x balik..bab asbennya keje..balik kelantan 28/9/08..pepagi lagi bertolak dari umah mil kat trolak…mifzal dalam kereta..ya Allah..semua benda nak dicapai..x duduk diam…pastu bila nak tido..meragam..biasa mifzal tido dlm buai…bila kat kg ibu ..syok la mifzal ramai mak2 sedara duk melayan dia berdukung…Ibu lah yang letih lepas ini, nanti Mifzal minta dukung je….hehe

Ramai-ramai berkumpul memang meriah. Lagi teruja sebenarnya sebab ini raya perrtama kami sebagai sebuah keluarga. Kehadiran Baby Mifzal di dalam hidup ibu dan Abah Mifzal sangat-sangat menceriakan suasana.

Baca Lagi



Baby Mifzal & Stereng Kereta

Baby Mifzal & Stereng Kereta

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Baby Mifzal sudah berusia 7 Bulan. Wah! Sekejapnya masa berlalu. Rasanya macam semalam baru melahirkan si comel ini. Perkembangan terkini Baby Mifzal? Nak masuk 7 bulan ni, Baby Mifzal dah boleh merangkakย dan duduk. Baru je bulan lepas dapat meniarap. Kalau nak diikutkan memang agak lambat Baby Mifzal belajar meniarap sendiri. Mungkin badannya yang agak besar berbanding dengan bayi lain menyukarkannya untuk meniarap dengan sendiri.

Tetapi Baby Mifzal memang fast learner. Tak sampai sebulan pandai meniarap sendiri, skang dah pandai merangkak dan dah pandai duduk. Usaha yang bagus ‘adik‘.

Baca Lagi

Baju Raya Untuk Baby Mifzal

Baju Raya Untuk Baby Mifzal

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Tak lama lagi hari raya puasa akan menjelang. Wah! tak sabarnya ibu nak menyambut hari raya bersama Baby Mifzal dan Abah Mifzal. Ini merupakan hari raya pertama kami bersama. Ibu sangat teruja. Raya kali ini, ibu akan beraya di kampung halaman ibu, Kelantan pada hari raya pertama.ย Kerana teruja, awal juga ibu beli baju raya Baby Mifzal. Tema kami pada raya ini adalah warna maroon. Ibu sangat sukakan warna ini. Ia juga tema warna majlis perkahwinan ibu…hehe.ย Jom kita tengok Baby Mifzal bergaya dengan baju rayanya.

Baju Raya Untuk Baby Mifzal

Susah juga nak cari saiz yang muat. Sebab tak banyak pilihan untuk umur bayi sebegini. Biasa ramai yang tempah kan. Ibu malas nak tempah, kebetulan jumpa yang sama saiz dan warna yang kami nak, apa lagi, grab aja lah. Baju bayi pun boleh tahan harganya. Mungkin sebab rumit untuk dijahit kot sebab saiz yang kecik.

Baca Lagi