Bila Nak Tambah Anak?


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


hehe..senyum simpul ibu baca tajuk entry ni…selalu jgk skang ni ibu ditanya dengan pertanyaan itu…x kira la sapa..keluarga ke..kawan2 ke…mesti ada yg tanya bila nak tambah anak? bila mifzal nak dapat adik? bila nak kasi mifzal adik? kasi la mifzal ada teman? macam2 bentuk ayat pertanyaan ttg nak menambah bilangan ahli keluarga ni…

ada kawan ibu ni..bila chat nga ibu je..sure tanya bila nak tambah anak? itu mmg soklan wajib dr dia..hehe..ibu hanya leh jawab..lum ada rezeki lg..

kalau ikutkan mmg kesian jgk kat mifzal ni..main sensorang je..x dak kawan..huhu…

kalau ikut perancangan ibu n abah mmg kami nak jarakkan anak..mungkin bila mifzal umur dah 4-5 thn baru nak kasi dia adik..itu pun..kalau dia mintak la..hehe leh ke gitu..saja nak kasi mifzal puas bermanja dulu…

lg satu..ibu terkenang la zaman ibu ngandungkan mifzal dulu..ibu mengalami alahan yg agak teruk…3 kali admit ward sbb muntah yg teruk…huhu..bila masuk ward..berpuluh-puluh botol2 air masuk dlm badan br la rs cergas sket..kalau x melepek la jawabnya..udah la masa tu..ibu jauh nga abah..ibu kat Pahang..abah kat Perak….ibu sorang2 kat Pahang..masa tu ibu masih keje di Lipis…jauh dr suami..jauh dr keluarga….

skang ni..mmg la dah dekat nga suami…tp ibu kena pikir gak..tempat keje ibu jauh nga umah..kalau ibu alahan nnt sapa nak nganta ibu ke tmpt keje…leh ke ibu drive nnt..kalau dulu leh la dekat je nga tmpat keje…

ala2..mcm2 je alasan ibu kan…hehe…x dak la..bukan ibu x nak tambah anak lg..ibu nak..tp..ibu rs lum sampai masanya lg kot..hehe..

kat opis kan..ibu pun selalu diajukan nga soalan2 gini..pernah bos ibu tanya kat ibu..pasal tambah anak ni la..so ibu ckp la kat..boleh bos..nak tambah anak…tp sy nak apply awal2 la cuti tanpa rekod..sy alahan teruk dulu..hehe..pas tu bos ibu ckp balik..kalau cam tuh..x pe la..awak x yah ngandung dulu la..

hehe..tp bila pikir best plak ya..bila banak nnt..dpt cuti 2 bulan..hehe..x yah pening nga masalah keje..huhu..duk rumah layan anak2 je..ihik…

nnt la..kena bincang nga abah dulu…..

“abaaaaah!!!”

panggil abah mifzal sambil wat gaya lentok sket..hahaha…

:: windu plak zaman dak mifzal ni masih baby lg ::



Orang Lain Ada WATERMARK..Ibu Pun Nak Juga!!

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

hehe..baca tajuk..mesti semua dah dapat agak dah kan…

hip..hip..hurray….ibu dah ada watermark sendiri…seblm ni..gambar dlm blog ni..ibu hanya tulis alamat blog je..ya la ibu ni bkn kreatif pun..lg satu sgt la malas nak godek photoshope ke apa ke..yg leh buat wat watermark tuh…itu pun kalau reti guna la..kalau cam ibu ni yg selalu guna paint ni..idok la merasa nak reka watermark sendiri…

ini gara2 terbaca entru blog kak ai la ni..wah..jeles nga deme yg dah ada watermark sendiri..ibu pun apa lg..terus la terjah..blog EyBizzOnline…wah..sgt2 teruja..watermark yg direka oleh eyya ni..sgt2 comel…n yg bestnya 1 patern utk 1 customer jer..so x kan ada yg patern sama..kecuali ada yg niat x elok nak ciplak..la kan….banyak gak yg dah dibooked n dah dibeli oleh orang lain..so kalau korang nak gak watermark ni..kena la cepat2 terjah blog eybizz ni…

:: comel2 kan ::

banyak lg yg comel2 n cantik kat blog eybizz..sampai berpinar mata memilihnya…hehe..rege pun murah je…dlm RM5 ke RM7 je..sgt berbaloi…n ibu pun sgt senang berurusan dengan eybizz ni..servicenya sgt cepat n bagus……so apa lg korang..jom pakat2 ada watermark..x de la gambar kita nnt kena ciplak…

Promosi Blog

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


ok..ibu dah janji nga kawan2 ibu nak tolong promotekan blog2 derang..kawan-kawan ibu ni masih sgt2 baru dalam dunia blogging..apa kata kita support derang ya..

ok…blog pertama yg ibu nak promote kan..ialah blog kawan baik ibu..n..kami sgt2 la rapat..berkawan dr matrik lg..masa tu kami sama belajar di IIUMC, Jalan Pantai Baru, KL..sampai la masuk main camp di Gombak n persahabatan tu masih utuh sampai skang walaupun jarak memisahkan kami…
kawan ibu ni berasal dr Sarawak Bumi Kenyalang..n skang ni mengajar di negeri asalnya…

ini blog kawan ibu.. Ziela

:: ini blog personal ziela la ::

:: ini plak blog sek tmpt kawan ibu ni mengajar SK Sundar, Lawas ::

jom kita singgah ke blog ziela n supportnya untuk terus maju dlm dunia blogging ini..

Blog kedua yang ibu nak promote ialah blog kawan sekerja ibu..ini pun masih baru juga dlm dunia blogging ni…presenting Blog NORMALA…ini pun blog personal..nak tau apa yg ada di situ..jom sama-2 singgah

:: ni la blog normala ::

jom kawan2..mari kita support kawan-2 kita yang baru2 berjinak nga dunia blogging ni..