Orang Lain Ada WATERMARK..Ibu Pun Nak Juga!!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

hehe..baca tajuk..mesti semua dah dapat agak dah kan…

hip..hip..hurray….ibu dah ada watermark sendiri…seblm ni..gambar dlm blog ni..ibu hanya tulis alamat blog je..ya la ibu ni bkn kreatif pun..lg satu sgt la malas nak godek photoshope ke apa ke..yg leh buat wat watermark tuh…itu pun kalau reti guna la..kalau cam ibu ni yg selalu guna paint ni..idok la merasa nak reka watermark sendiri…

ini gara2 terbaca entru blog kak ai la ni..wah..jeles nga deme yg dah ada watermark sendiri..ibu pun apa lg..terus la terjah..blog EyBizzOnline…wah..sgt2 teruja..watermark yg direka oleh eyya ni..sgt2 comel…n yg bestnya 1 patern utk 1 customer jer..so x kan ada yg patern sama..kecuali ada yg niat x elok nak ciplak..la kan….banyak gak yg dah dibooked n dah dibeli oleh orang lain..so kalau korang nak gak watermark ni..kena la cepat2 terjah blog eybizz ni…

:: comel2 kan ::

banyak lg yg comel2 n cantik kat blog eybizz..sampai berpinar mata memilihnya…hehe..rege pun murah je…dlm RM5 ke RM7 je..sgt berbaloi…n ibu pun sgt senang berurusan dengan eybizz ni..servicenya sgt cepat n bagus……so apa lg korang..jom pakat2 ada watermark..x de la gambar kita nnt kena ciplak…



Promosi Blog

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


ok..ibu dah janji nga kawan2 ibu nak tolong promotekan blog2 derang..kawan-kawan ibu ni masih sgt2 baru dalam dunia blogging..apa kata kita support derang ya..

ok…blog pertama yg ibu nak promote kan..ialah blog kawan baik ibu..n..kami sgt2 la rapat..berkawan dr matrik lg..masa tu kami sama belajar di IIUMC, Jalan Pantai Baru, KL..sampai la masuk main camp di Gombak n persahabatan tu masih utuh sampai skang walaupun jarak memisahkan kami…
kawan ibu ni berasal dr Sarawak Bumi Kenyalang..n skang ni mengajar di negeri asalnya…

ini blog kawan ibu.. Ziela

:: ini blog personal ziela la ::

:: ini plak blog sek tmpt kawan ibu ni mengajar SK Sundar, Lawas ::

jom kita singgah ke blog ziela n supportnya untuk terus maju dlm dunia blogging ini..

Blog kedua yang ibu nak promote ialah blog kawan sekerja ibu..ini pun masih baru juga dlm dunia blogging ni…presenting Blog NORMALA…ini pun blog personal..nak tau apa yg ada di situ..jom sama-2 singgah

:: ni la blog normala ::

jom kawan2..mari kita support kawan-2 kita yang baru2 berjinak nga dunia blogging ni..

Akhirnya Ibu Tergoda Jua!!

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

huhu..huhu..sebak sat….rs sgt menyesal ni….akhirnya setelah 12 hari berdiet tanpa NASI…ibu tergoda jua….apa la ibu ni..br 12 hari pun dah x leh tahan…

ades…pas makan br rs menyesal…hahha…gelakkan diri sendiri…alkisahnya gini…ptg semalam ibu mengular awal balik dr opis…sampai umah..tanya abah..dia ckp lum makan..so ibu tanya la abah nak makan apa? abah ckp masak je la apa2…so ibu pun asah skill la masak (ibu sgt2 jarang masak..selalu beli..huhu)..masak simple je..ada la 2-3 lauk kan…n ibu plak..mmg tengahari x makan kan..minum JM5 jer..dah terbau aroma masakan tu apa lg..mula la setan tu galak duk goda..alah makan sikit je bukan naik balik berat pun…n ibu plak mengiyakan je…ia jgk..mkn sket je..x kan la jd gemuk (walhal..mmg dah gemuk..haha)

so..ibu pun sekali la nga abah melantak nasi..sepinggan..lauk udang masa kicap Agromas nga ayam goreng tepung berempah..pastu sayur sawi…nasi amik sket je..tp rs cam lebih dr separuh..hehe..

makan punya makan kan..ibu x abih plak..selalunya kalau takat nasi banyak tuh..abih ibu bedal n selalu nya bertambah..ni plak..ibu dah x leh nak masuk dah nasi tuh…rs perut dah penuh…huhu..nasib baik x abis makan…kalau x lg menyesal..huhu….

ngadu kat abah sbb rs menyesal sgt makan nasi…n pastu abah balas la balik..huh dah makan br nak nyesal…piraaah!! (eh..yang piraah tuh..ibu yg tambah ya..hehe)..ya..la..ya la…abah..ibu ngaku la..silap ibu..hehe..

malam plak..lum kul 9 mlm lg..ibu dah lena..ngantuk + peruk penuh…dak mifzal cam biasala..main je kejenya sambil tgk tv…sambil ditemani oleh abahnya…

tup…tup..tup..ibu terjaga kul 12.30 mlm…sekali sakit perut daaa…!! berlari la ibu masuk toilet..yg dak mifzal plak..excited tgk ibu dia bangun..pun berlari sama dlm toilet..lum ibu sempat kunci pintu..dia pun meluru sama..haha..pas tu tunjuk bathtub..nak main air..ibu x layan..sbb ibu ada projek lg penting nak diuruskan..(buang air besar daa!!)..adeh..sakit perut..abih kuar semua..nasib baik..hilang sket rs menyesal makan nasi td..keh..keh..keh..esok sambung diet balik..huhu…itu la kisahnya..

Nota : korang jgn muak ya nga citer diet ibu yg yang yang yok dietnya ni..hehe