Maxis Broadband


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


ya ibu dah melanggan maxis broadband..baru je seminggu..hehe…napa eh ibu pakai broadband ni?walhal..takat umah ibu ni hanya dapat GPRS je..x dak 3G…tu la org lain pakai broadband..ibu pun gatai nak pakai jugak eh…
ntahla..x tau apa motip sebenar ibu pakai broadband ni..kalau kata nak online kat umah..ibu dah ada streamyx..lg best sbb laju n stable..jarang disconnected..hehe..kat opis plak..sah2 la internet free kan..pun dgn streamyx jgk..lg laju loadingnya sbb pakejnya mahal sket..

mungkin bila ibu ada broadband ni memudahkan ibu nak online bila ibu on travel sama ada berkerja atau pun bercuti kan…ya lah mungkin itu la motip sebenarnya..sbb kdg2 ibu selalu jugak kena kerja luar ni..pas tu bila balik kg kan..sure ibu x dapat nak online sgt..sbb x dak tenet kt kg..kecuali bila pinjam broadband adik ibu…

ibu amik pakej broadband maxis yg pakej RM68/sebulan nga volume usage qouta 3 GB..sayangnya maxis x der pakej yg unlimited usage..kalau x sure ibu amik pakej tu..hehe…

why pilih maxis? kenapa x celcom or digi? mmg la kt sungkai ni x dak 3G..but di Bidor ada 3G..n insya Allah 2 tahun lg ibu akan pindah ke Bidor pas umah yg kami beli tu siap..dan kat bidor lak..hanya maxis je yang ada coverage 3G..hehe..jangka masa panjang punya perancangan..hehe..boleh la diterima eh…

:: hehe..see dapat GPRS je kat Sungkai ni..tu pun ibu masih gatai nak pakai broadband..haha : klik imej untuk lebih jelas ::

:: broadband ibu ::

ps : sebenarnya..ibu sedang berkira2 untuk terminate kan streamyx ibu yg kat umah tu..after dah pakai broadband ni kan..but abah lak x kasi..dia ckp dia nak pakai streamyx..sbb lg puas hati..hehe..ya la..pakai la..janji bulan2 abah bayar bil streamyx tuh…



Jom Kongsi!

Related Posts:

340 Dibaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


7 Comments

  1. Pingback: TM EVDO Wireless Modem (Streamyx Wireless)

  2. mamashasha

    ainey… aku ni lagi la broadband celcom dgn streamyx je takde lagi….dah ada P1, laki aku beli maxis pulak….lantak le janji dia bayar…aku guna je….

  3. Ibu Mifzal Arsyad

    nasz — memula rs rugi gak..tp bila try semlm kat umah..leh plak connect nga gprs je..kelajuan dia slow la sket kan..tp still leh loading..orait la tuh..hehe

    nome — hehe..tu la cam kira wat backup plak…duit nak bayar bil pun kena la backup lebih sket..kah..