Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!


Tagged: Maxis

0

Syarikat Telekomunikasi Diminta Mengkaji Semula Cukai 6%

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera masih lg hangat isu cukai prabayar yg akan dikenakan oleh penyedia perkhidmatan prabayar kepada pelanggan mereka berkuatkuasa 15 September. pengenaan cukai ini mendapat tentangan daripada pelbagai pihak termasuk Perdana Menteri sendiri turut menyarankan cukai 6%  dikaji semula.. Telco kaji semula caj 6 peratus Oleh Badrul Kamal Zakaria, Norhidayah Che Din dan...

0

Buffered Earning Yang Ke 17 @ 2011

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera rasa mcm dah lama dah buat entry Buffered Earning Yang Ke 16 @ 2011, ingatkan Nuffnang dah x sudi dah nak bagi BE…tp alhamdulillah..x sampai sebulan dapat lagi 1 BE dari Nuffnang… mujur lah..kali ni dapat yg iklan LB (Leaderboard), dah lama dah tapak iklan tu x de BE..asyik dapat LR..kdg2...

3

Tukar Lagi…

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Ya ampun…ibu tukar lagi…eh…lebih kepada beli lagi sbnrnya…gini lah ibu bila dh minat..ya sgt minat pd gagdet2 gini… Baru je bulan 2 hari tu ibu beli..bulan 3 pn beli..ni bulan 4 ni beli lg…huhu…apa yg ibu beli?…ok..tgk gmbr bawah ni… :: terbaru…HTC Wildfire plak :: Huhu..kopak poket bulan ni..dh la...

Menci Bila Streamyx Wat Hal!! 0

Menci Bila Streamyx Wat Hal!!

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Pagi ni streamyx kt rumah ni wat hal lg..kalau ikutkan dah seminggu dah wat hal. Masalah bila connect je, seminit pas tu comfirm disconnect balik..meluat tgk lampu LED tu berkelip2 tanda connection problem..excited nak ber’internet’ terus padam..dah la skang kalau nk online guna laptop kena tunggu peluang Abah Mifzal Arsyad...

3

BlackBerry : Dulu Tak Suka Sekarang?

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Dulu….. serius ibu x minat nga handphone brand BlackBerry ni…sbb utama 1) keypadnya yg cam keyboard tuh.. 2) screennya yang kecik 3) harganya mahal Sekarang…. huhu….ibu dah jd salah seorang pemilik handphone BlackBerry ni…since 2 minggu yang lepas je..macam mana buleh berubah minat…? kisahnya.. ms ibu daftar UUM pd 27...

0

Akhirnya Dapat Juga Online Walaupun Dengan GPRS

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera huhu..sedih ni..dah 3 hari cuti n 3 hari gak x leh online kt rumah.. gara line streamyx mengalami gangguan..x tau apa puncanya… broadband plak ada..tp tau saja lah.. kat tempat terpencil ni..x de coverage 3G..mmg bercinta la nak online..line sgt2 lembap n kdg2 lgsg x leh connect… tp tetiba plak...

7

Maxis Broadband

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera ya ibu dah melanggan maxis broadband..baru je seminggu..hehe…napa eh ibu pakai broadband ni?walhal..takat umah ibu ni hanya dapat GPRS je..x dak 3G…tu la org lain pakai broadband..ibu pun gatai nak pakai jugak eh…ntahla..x tau apa motip sebenar ibu pakai broadband ni..kalau kata nak online kat umah..ibu dah ada streamyx..lg best...

6

Handphone Baru Lagi?

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera wah..cam best je bunyi tajuk tu kan…mcm la banyak duit ibu nak beli banyak2 hp..n kalau nak tau sejak tahun 2007..ibu dah x pernah lg beli handphone…guna duit ibu la..ya la tahun tu kan tahun ibu dah jd bini abah..sure la kalau nak hp baru..kena merengek kat abah dulu..hehe.. tp...