HFMD : Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut

31 July 2018 Ibu Mifzal 1

Baru-baru ini, penularan penyakit HFMD atau lebih dikenali sebagai penyakit tangan, kaki dan mulut telah meningkat. Kes terbaru dilaporkan pada 6 Jun lalu yang melibatkan kematian seorang bayi yang berumur

Logo Hari Kebangsaan Malaysia 2018

27 July 2018 Ibu Mifzal 4

Baru-baru ini, pihak Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia, telah menganjurkan pertandingan pertandingan terbuka kepada rakyat Malaysia untuk melukis Logo Hari Kebangsaan 2018 yang bertemakan Sayangi Malaysiaku. Ssebanyak 632 logo telah diterima

Koleksi Minyak Wangi Eau De Parfum (EDP) AVON

26 July 2018 Ibu Mifzal 2

Sejak awal tahun ini, ibu sudah ada satu hobi baru. Hobi mengumpul minyak wangi. Siapa tak suka bau wangi kan. Minyak wangi yang original memang mahal harganya dan tak sesuai

Adakah SST Lebih Bagus Daripada GST?

23 July 2018 Ibu Mifzal 3

1 September 2018 merupakan tarikh pelaksanaan Cukai Jualan dan Perkhidmatan atau lebih dikenali sebagai SST (Sales and Services Tax). Cukai ini akan menggantikan GST (Goods and Services Tax) iaitu Cukai

alat penimbang berat badan

Jom Kurus Secara Semulajadi

20 July 2018 Ibu Mifzal 6

Sepatutnya tajuk “Jom Turun Berat Badan Secara Semulajadi”. Sebab ibu masih belum kurus lagi hehe.. :D. Walaupun belum kurus lagi sebab target adalah untuk dapatkan berat ideal TETAPI alhamdulillah, berat

Throwback : Mifzal Turns 10

18 July 2018 Ibu Mifzal 4

Ceritanya bulan Februari yang lalu. Baru berkesempatan untuk berkongsi cerita. Mifzal turns 10. Anak kesayangan ibu menyambut hari lahirnya yang ke 10 pada 28 Februari. Selamat hari lahir sayang. Moga

Guna Skincare Hada Labo

16 July 2018 Ibu Mifzal 6

Kengkawan guna skincare apa? Terkini, ibu sudah 9 bulan mengamalkan skincare Hada Labo. Ibu pilih set Whitening. Al-maklum, masih tak putih-putih juga walaupun dah guna macam-macam brand skincare hehehe. Ada

Unifi? Orang Lain Dah Berzaman Guna :p

14 July 2018 Ibu Mifzal 4

Tajuknya pun :p tapi memang ya pun. Orang lain dah lama dah dapat guna perkhidmatan unifi yang ditawarkan oleh TM. Tapi ibu baru nak merasa. Dapat la juga merasa Unifi

famafiesta

Jom ke 4F (Fruit, Flower, Food Fiesta) 2018

6 July 2018 Ibu Mifzal 4

Ibu ingin mengajak kawan-kawan pembaca blog IbuMifzal.Com untuk sama-sama hadir memeriahkan Program 4F (Fruit, Flower, Food Fiesta) 2018 yang akan berlangsung pada 26 hingga 30 Julai 2018 (Khamis – Isnin)

raya mifzal

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1439H / 2018M

2 July 2018 Ibu Mifzal 0

Fuhhh!! lama blog ini bersawang,, dari bulan Jun tahun lepas (2017) hingga ke Jun tahun ini (2018). Serius, tak terjenguk blog ini kerana kesibukan ibu dengan hal-hal lain plus mood