Koleksi Minyak Wangi Eau De Parfum (EDP) AVON

Sejak awal tahun ini, ibu sudah ada satu hobi baru. Hobi mengumpul minyak wangi. Siapa tak suka bau wangi kan. Minyak wangi yang original memang mahal harganya dan tak sesuai dengan poket ibu. Jadi, ibu pilih untuk mengumpul koleksi minyak wangi daripada AVON. Harganya memang mampu milik. Tetapi biasanya, ibu tunggu promosi juga agar dapat membeli sambil berjimat.

koleksi minyak wangi
Minyak Wangi EDP AVON

Buat masa ini, ibu hanya ada lima botol minyak wangi EDP AVON iaitu Far Away Classic, Haiku, Femme, Far Away Bella dan Women To Earth. Semuanya wangi-wangi, baunya. Masih banyak yang belum dibeli. Ibu tunggu promosi sebenarnya hehe. Kebelakangan ini pula, jarang pula AVON buat promosi yang menarik hati ibu untuk minyak wangi. Minyak wangi ini berharga antara RM50.00 hingga RM90.00 dan boleh didapati semurah RM25.00 – RM40.00 dengan pembelian ketika promosi.

Purse Concentrate

Selain daripada koleksi minyak wangi Eau De Parfum (EDP), ibu juga membeli Purse Concentrate (PC) untuk memudahkan ibu membawanya bersama di dalam beg. Kalau nak bawa botol EDP tu, berat lah pula..hehe. Kalau dah rasa baunya makin hilang, kita top up la dengan mencalit PC pula. Mudah bukan hehe. Kebiasaanya, ibu akan beli minyak wangi EDP AVON bersama dengan PC masing-masing. Harga PC pun murah je. Dalam lingkungan RM7.00 lebih. Kalau ada promosi boleh dapatkan dengan harga yang lebih murah.

koleksi PC Avon
Purse Concentrate AVON

Butik AVON juga sangat berdekatan dengan pejabat ibu. Senang untuk ibu singgah dan mendapatkan minyak wangi pilihan hati. Lebih jimat sebab ibu juga berkongsi hobi dengan kawan sekerja ibu. Jadi, kami selalu berkongsi pembelian untuk mendapatkan harga promosi untuk mendapatkan nilai yang lebih jimat 😀

 4,834 jumlah dibaca,  3 dibaca hari ini

Jom Kongsi!
About Ibu Mifzal 1507 Articles
Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*